SKUĆILI SE U ORAŠJU: Par sa tromesečnim sinom našao dom u vlasotinačkom selu

I. M.

17. 06. 2024. u 08:30

SUPRUŽNICI Milijana Stamenković (19) iz Šišave i Nikola Cakić (25) iz Leskovca, sa svojim tromesečnim sinom, odlučili su se da zajednički život nastave na selu. Oni će se skućiti u vlasotinačkom selu Orašje uz pomoć Ministarstva za brigu o selu.

СКУЋИЛИ СЕ У ОРАШЈУ: Пар са тромесечним сином нашао дом у власотиначком селу

foto: OU Vlasotince

Mladi par je, sa ovim ministarstvom i vlasotinačkom lokalnom samoupravom, potpisao ugovor o kupovini seoskog domaćinstva, a uskoro planiraju i venčanje.

- Živimo kao podstanari u Leskovcu. Ovo je bila prilika da sebi obezbedimo krov nad glavom, a pruža nam se i mogućnost da se bavimo poljoprivredom i da živimo od svog rada - kazao je Nikola.

Dom gde će živeti ovaj mladi par je četvrta seoska kuća koja je u vlasotinačkoj opštini kupljena uz podršku višegodišnjeg programa nadležnog ministarstva. Ono finansira otkup seoskih kuća i okućnica kako bi se povećao broj mladih koji vide budućnost u ruralnim sredinama i žele da budu deo obnove života na selu.

foto: OU Vlasotince

Lokalna samouprava je pružala pomoć tokom prikupljanja dokumentacije, dok je na budućim vlasnicima samo to da sami pronađu nekretninu koja im odgovara i gde bi želeli da žive.

Od četiri kuće iz ovog programa, dve su kupljene u Orašju, a po jedna u Ladovici i Dadincu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

O OVOME SE NE PRIČA: Rođak Luke Modrića bio major u Krajini - Jovo svedočio u Hagu protiv Gotovine (FOTO)