NAJAVLJENO SANIRANJE KLIZIŠTA U KAMENIČKOM PARKU: Radovi kreću sledeće sedmice

Z. G.

13. 06. 2024. u 16:21

RADOVI na sanaciji Klizišta u zoni Kameničkog parka u Sremskoj Kamenici, kao hitno rešenje radi stvaranja bezbednih uslova, počeće u toku naredne nedelje, saopšteno je danas iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada.

НАЈАВЉЕНО САНИРАЊЕ КЛИЗИШТА У КАМЕНИЧКОМ ПАРКУ: Радови крећу следеће седмице

Pres služba Grada Novog Sada

Klizište je nastalo neposredno ispod Univerziteta „Edukons“ i sportskog centra „Memento mori MMA“ u Sremskoj Kamenici, odnosno ispod pešačke staze koja od tih objekata vodi ka Mostu slobode.

- Prema proceni stručnih službi, razlog aktiviranja klizišta su dve vodene izdani (izvora), koje su natapanjem zemljišta dovele do nestabilnosti i pomeranja tla – navedeno je u saopštenju.

Obilaskom lokaliteta utvrđeno je da na tom području ima još desetak novih vodenih izdani.

U okviru predstojećih radova biće izgrađen drenažni rov duž podnožja padine u Kameničkom parku, koji će služiti za odvođenje vode sa lociranih mesta nakupljanja ka Dunavu.

U iznalaženju najpraktičnijeg i najdelotvornijeg rešenja učestvovali su predstavnici više gradskih službi. Radove će, u okviru redovnog održavanja, izvoditi Vodoprivredno društvo „Šajkaška“ i JKP „Put“, uz stručni nadzor Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije. Procenjena vrednost radova je oko 15 miliona dinara (sa PDV).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd