SMOTRA SPORTA I MLADOSTI: Kraljevo domaćin regionalnih Sportskih igara mladih

G. ĆIROVIĆ

14. 06. 2024. u 12:12

Posle Apatina, Beograda i Bora, i Kraljevo je bilo domaćin regionalnog takmičenja ovogodišnjih Sportskih igara mladih.

СМОТРА СПОРТА И МЛАДОСТИ: Краљево домаћин регионалних Спортских игара младих

G.Šljivić

Na atletskom stadionu i sportskim terenima kraj Ibra ukupno 1.250 učesnika ove lepe smotre mladosti i sporta iz 14 gradova i opština zapadne Srbije, osnovnoškolskog uzrasta, nadmetali su se u devet sportskih disciplina i tradicionalnoj igri „između dve vatre“.

G.Šljivić

 

- U veoma lepoj i veseloj atmosferi akcenat je na druženju, toleranciji i sportu. Oni koji budu najuspešniji plasiraće se na državno finale početkom jula na Zlatiboru. Potom, državni šampioni stiču pravo da se u Splitu tokom avgusta nadmeću sa vršnjacima iz zemalja u okruženju – kaže Dragan Đorđević, koordinator Sportskih igara mladih u Kraljevu.

G.Šljivić

 

Svečanom otvaranju igara prisustvovao je i gradonačelnik dr Predrag Terzić koji je naglasio da je Kraljevo uspešan domaćin brojnih sportskih manifstacija.

- Važno je da razvijamo sportski duh u našem gradu, da se deca bave sportom još u osnovnoj školi, ali je isto tako veoma važno da ne zanemare obrazovanje – poručio je gradonačelnik Terzić podesćajući da će grad na Ibru tokom predstojećeg leta biti domaćin čak devet atletskih takmičenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

PRINCEZA PONOVO TRUDNA: Nova prinova u britanskoj kraljevskoj porodici