ZLATNI ČUVARI TRADICIJE: Serija uspeha mladih članova SKC „Stefan Nemanja“ iz Kraljeva

G. ĆIROVIĆ

14. 06. 2024. u 13:01

Mlađi dečji ansambl Srpskog kulturnog centra „Stefan Nemanja“ iz Kraljeva osvojio je nedavno prvo mesto na republičkom takmičenju u Aranđelovcu u organizaciji Centralnog saveza amatera Srbije i zvanično se okitio titulom najboljeg u državi, dok su Maksim Stojković i Lena Ilinčić osvojili zlatnu medalju na manifestaciji „Malo zlatno kolce“.

ЗЛАТНИ ЧУВАРИ ТРАДИЦИЈЕ: Серија успеха младих чланова СКЦ „Стефан Немања“ из Краљева

SKC Stefan Nemanja

Prema rečima umetničkog rukovodioca SKC „Stefan Nemanja“ Dragoljuba Milisavljevića, stručni žiri sastavljen od naših eminentnih etnologa, etnomuzikologa, etnokoreologa i istaknutih plesnih umetnika, za kvalitetan nastup dodelio je kraljevačkom ansamblu zlatnu Plaketu amatera Srbije.

- To je najviše priznanje koje kulturno-umetničko društvo može dobiti za kvalitetan rad sa decom i mladima na očuvanju narodne tradicije. Osim toga, svakako je i dobar motiv deci da nastave da se bave igrom, da se vaspitavaju u duhu pravoslavlja i na temeljima proverenih tradicionalnih vrednosti – ponosno kaže Milisavljević.

G.Šljivić

 

Ovim povodm svečani prijem za članove SKC „Stefan Nemanja“ upriličio je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić koji je uz čestitke na ostvarenim rezultatima mališane pohvalio i što su svi odlični đaci.

G.Šljivić

 

- SKC „Stefan Nemanja“ osnovan je još 1946. kao KUD „Železničar“ i od tada njegovi članovi pronose slavu srpskog folklora po čitavoj Srbiji i svim zemljama gde su do sada gostovali – rekao je Terzić. - Imaju oko četiri stotine članova - osnovaca, srednjoškolaca, studenata i rekreativaca koji marljivo vežbaju i trude se da sačuvaju srpsku tradiciju, istoriju i kulturu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ JE TENISKI ZLIKOVAC: Iznenađujuće reči DŽona Mekinroa, ovo je rekao o Nadalu i Federeru