PREVENTIVNI PREGLEDI SUTRA: U Paraćinu apel roditeljima na dovedu decu

Z. R.

15. 06. 2024. u 10:00

OBE zdravstvene ustanove u Paraćinu, Opšta bolnica i Dom zdravlja, u nedelju od 8 do 17 sati organizuju preventivne preglede za odrasle i decu, bez zdravstvene knjižice i bez zakazivanja.

ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ СУТРА: У Параћину апел родитељима на доведу децу

Foto: Z. Rašić

Polazni punkt za građane je Interno odeljenje, gde će zainteresovani dobiti opšti internistički pregled, pregled mladeža biće obavljan prvi put u ambulanti za kožne bolesti, ultrazvuk abdomena radiće se u Službi radiologije, a krvna slika i dva važna tumor markera u laboratoriji.

Što se tiče dece predškolskog i školskog uzrasta, njih će roditelji odmah voditi na Odeljenje pedijatrije, a dr Saša Bacić, direktor Opšte bolnice, uputio je apel roditeljima da dovedu svoju decu jer je mnogo njih sa deformitetima kičme i stopala.

Preventivni pregledi u istom vremenskom periodu biće organizovani i u Domu zdravlja, iz kog direktorka Vesna Vesić poručuje da će u okviru opšteg pregleda biti pregledani i mladeži, a u slučaju potrebe građanin će biti upućen dermatologu.

Zainteresovanima će takođe biti urađena krvna slika i izmeren krvni pritisak, dok će se pregledi dece obavljati u pedijatrijskoj službi .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama