JUBILARNI FIĆA FEST U KRAGUJEVCU : Svi "Zastavini" oldtajmeri provozaće se gradom

V. Hadžić

15. 06. 2024. u 17:00

Sećate li se „Fiće“? Bila su to prva kola koja je proizvela kragujevačka „Zastava“, automobilski gigant Jugoslavije i naša prva „nacionalna klasa“.

ЈУБИЛАРНИ ФИЋА ФЕСТ У КРАГУЈЕВЦУ : Сви Заставини олдтајмери провозаће се градом

Foto: GK

Godinama zaboravljen u velikoj ponudi novih, savremenih modela, Fića je polako ponovo postao naš ljubimac, čak i „fensi“ automobil i u starom i u novom izdanju. Pre dvadeset godina dobio je  i svoj festival, a gde drugde, nego u Kragujevcu, gde je i proizvedeno skoro milion "Fića".

„Fića fest“, kragujevački festival ovog kultnog automobila, godinama neguje ljubav prema malom benzincu. Organizatori festivala, Udruženje ljubitelja fića uz podršku grada i Gradske turističke organizacije Kragujevac, ove godine osim fića u velikom defileu najavljuju i druge automobile iz Zastavinog proizvodnog programa, „jugo“, Zastavu 101 i 128, „floridu“ i druge oldtajmere.

"Fića fest" počilje u nedelju, 16.juna u 11 časova, kod Fontane u Velikom parku u Kragujevcu. Posle razgledanja i fotografisanja, sledi defile u kome  će učestvovati preko 80 nekada najpopularnijih automobila na ovim prostorima. Ulaz na festival je slobodan. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A POSLE ANTISRPSKE HISTERIJE: Albanci i Hrvati vređali Srbe, pa zaigrali kolo!