SVETKOVINE U ČAST GRADA LOZNICA: Zaigrali veterani "Karadžića" i prijatelji (FOTO)

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

15. 06. 2024. u 20:11

Povodom Dana grada Loznica veterani folklora priredili su 20, jubilarnu svetkovinu -smotru, pod nazivom "Godine su prolazile".

СВЕТКОВИНЕ У ЧАСТ ГРАДА ЛОЗНИЦА: Заиграли ветерани Караџића и пријатељи (ФОТО)

foto v mitrić

Zapevali su i zaigrali kao nekad, odeveni u nošnje koje prate vazda igre.Uvek primereno, lepo, kulturno, otmeno i razdragano.Onako kako su decenijama činili, igrajući širom nekadašnje SFRJ ali i na svim meridijanima.

Publika se radovala i uživala u igri i pesmi kao u stara dobra vremena, kada je koncerata bilo mnogo više i kad nije bilo ni okolnog sela bez folklorne sekcije. Po tradiciji KUD "Karadžić" bio je domaćin manifestacije na kojoj su učestvovali ovdšnji KUD "Karadžić", "Diša Atić" iz Skupljena sa igrama iz Šumadije, KUD "PKB"  iz prestonice, koji je predstavio igre iz Ponišavalja, "Kruna" iz Stubline  igre iz Obrenovca, "Mozaik" iz Niša -Kobišnice, "Most"iz Bratunca -igre iz Bujanovca i "Đido" iz Bogatića  igre iz Šumadije.

Veterane domaćina predvodio je Dragan Todorović  Đedin, koji je aktivan član "Karadžića" i njegova "desna ruka" i kum Života Isaković, koji su, i danas, i  te kako kadri da okupe igrače i zapevaju, zaigraju i, kako se kaže, "za pojas zadenu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ORLOVI ODGOVORILI ALBANSKIM PROVOKATORIMA: Fudbaleri Srbije rešili da dignu glas na EURO 2024 - i to kako! (VIDEO)