VOZE PIJANI, DROGIRANI I NE POŠTUJU PROPISE: Za vikend karambol na putevima kod Kikinde

R. Š.

17. 06. 2024. u 10:59

Na putevima oko Kikinde proteklog vikenda dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica povređena, jedno je zadobilo teže telesne povrede, a dva lakše.

ВОЗЕ ПИЈАНИ, ДРОГИРАНИ И НЕ ПОШТУЈУ ПРОПИСЕ: За викенд карамбол на путевима код Кикинде

Foto: R. Šegrt

Zbog nepoštovanja znaka „stop“ sudarili su se voz i traktor, dva vozila sudarila su se na putu od Kikinde prema Mokrinu, a jedna nezgoda je bila i na mostu Devet grla kod Mokrina.

U ovim nezgodama nastala je materijalna šteta u iznosu od 880.000 dinara, saopštila je kikindska policija. Registrovano je 38 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila.

- Uzrok nezgoda su nepropisne radnje s vozilom i nepostupanje po saobraćajnom znaku. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci iz saobraćaja je isključeno 17 vozača, od kojih je pet zadržano u policiji do 12 sati, jer su imali prekomernu količinu alkohola u krvi, a dva vozača imala su psihoaktivne supstance u krvi. Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 26 učesnika u saobraćaju i izdato je 110 prekršajnih naloga – saopštila je policija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RONALDOVA ŽENA NIKAD IZAZOVNIJA: Lepa Georgina mamila uzdahe na Evropskom prvenstvu (FOTO)