POTOMCI SU NAJVEĆE BOGATSTVO: Kraljevčanka Vera Petrović proslavila svoj 100. rođendan

G. ĆIROVIĆ

17. 06. 2024. u 12:23

Ceo jedan vek je iza mene, pregurala sam preko leđa i preturila svašta, ali nemam dilemu da je potomstvo najveće bogatstvo. Moj pokojni suprug Tanasko i ja izrodili smo troje dece koja su nam podarila šestoro unučića, potom je na svet stiglo 11 praunučića i sedmoro čukununučadi. Srce mi je puno kada se svi okupimo, kada deca dođu da me vide i obiđu. Ništa na svetu to ne može da zameni. Uz sve njih i ja se osećam mlađe, zaboravim i na bolesti i na godine.

ПОТОМЦИ СУ НАЈВЕЋЕ БОГАТСТВО: Краљевчанка Вера Петровић прославила свој 100. рођендан

G.Šljivić

Ovo je, u najkraćem, odgovor Kraljevčanke Vere Petrović, koja je minulog vikenda proslavila svoj 100. rođendan, na pitanje koji je i da li postoji recept za dug i uspešan život.

- Kada se okreneš iza sebe, ako nema nikoga, onda ne znaš ni zašto si živeo. E, zato sam ja bogata i veoma srećna – kaže baka Vera.

G.Šljivić

baka Vera Petrović

Rodom iz sela Guberevac, Vera je nakon udaje duže od osam decenija živela u obližnjem Pečenogu, starajući se o svom domaćinstvu, voćnjaku, bašti, njivama i štali. Od pre dve godine živi sa porodicom svoje kćerke Zorice u kraljevačkom naselju Sijaće Polje.

G.Šljivić

 

- Bilo mi je lepo kod moje kuće, tamo na selu, dok sam mogla da radim, imala sam sve, i jagode, i maline, kruške i jabuke... Kada su pritisle godine i zdravstveni problemi preselila sam se kod kćerke, da najbližima, kako kažu, budem na oku. I ovde imam sve, lepo paze na mene i brinu se, ali mi najteže pada što sam im na teretu, imaju oni dovoljno svojih briga - suznih očiju dodaje ova starica, uprkos svojim godinama još krepka i bistrog uma.

G.Šljivić

 

Proslava Verinog 100. rođendana protekla je, prema rečima njenih potomaka, onako kako i dolikuje takvoj svetkovini, u veseloj atmosferi, uz iće, piće i druženje.

- Imali smo više od 50 gostiju, prelepo slavlje kakvo je naša majka i zaslužila. Ne mogu rečima da opišem koliko mi je drago što je ušla u svoju 101. godinu života – naglašava kćerka Zorica. - Skromna je i ako joj nešto treba, neće da traži. I dalje bi sve da uradi sama. Za njene godine pamet je više nego dobro služi. Doveli smo je kod nas pre dve godine da joj se nađemo, da joj, koliko je moguće, produžimo život. Neka još dugo, dugo ostane sa nama.

G.Šljivić

Baka Vera sa kćerkom Zoricom

ČESTITKA GRADONAČELNIKA

POVODOM 100. rođendana jedne od najstarijih Kraljevčanki, Veru Petrović posetio je i grdonačelnik dr Predrag Terzić uručujući joj buket cveća i prigodne poklone.

- Baka Vera se i dalje trudi da pomogne i da bude od koristi i teško joj pada što nema više onoliko snage i elana kao nekada – rekao je prvi čovek grada na Ibru. - Verujem da ćemo svi biti u prilici da joj čestitamo još koji rođendan.

G.Šljivić

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RONALDOVA ŽENA NIKAD IZAZOVNIJA: Lepa Georgina mamila uzdahe na Evropskom prvenstvu (FOTO)