NOVOSAĐANI SVE VIŠE ODVAJAJU RECIKLAŽNI OTPAD: Flaša po flaša, za zdraviju životnu sredinu

Z. G.

18. 06. 2024. u 11:45

ZAHVALjUJUĆI saradnji Gradske uprave za zaštitu životne sredine i JKP „Čistoća“, građani Novog Sada će uskoro biti u prilici da odvajaju sve vrste reciklažnog otpada, čime će doprineti očuvanju životne sredine, uštedi energije i drugim benefitima koje reciklaža donosi.

НОВОСАЂАНИ СВЕ ВИШЕ ОДВАЈАЈУ РЕЦИКЛАЖНИ ОТПАД: Флаша по флаша, за здравију животну средину

JKP Čistoća

Kako je saopšteno iz „Čistoće“, u proteklom periodu postavljene su posude za odlaganje staklene i PET ambalaže, kao i reciklomati i kontejneri za ambalažni otpad.

- Ovom prilikom želimo da izdvojimo i pohvalimo mnogobrojne sugrađane koji odvajaju PET ambalažu u kontejnere namenjene za tu vrstu otpada. Iz tih posuda, postavljenih na Limanima, Novom naselju i Detelinari, odnose se velike količine PET ambalaže, čime pokazujemo da značaj reciklaže naši građani i te kako prepoznaju – navedeno je u saopštenju.

Nadležni u „Čistoći“ skreću pažnju sugrađanima da u kontejnere za PET ambalažu ne bacaju komunalni otpad iz domaćinstava, što je, nažalost, sve učestalija pojava. Istovremeno podsećaju da se na mestima gde su postavljeni kontejneri za PET ambalažu, nalaze i kontejneri za komunalni otpad, u koje treba odlagati kućno smeće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DVA PROROČANSTVA KOJA SU JOJ OBELEŽILA ŽIVOT: Oba su se ostvarila, a kada se seti jednog uvek se rasplače