ANSAMBL NARODNIH IGARA I PESAMA NIŽE USPEHE: Smederevci pobednici festivala u Vrnjačkoj Banji (FOTO)

J. I.

18. 06. 2024. u 12:51

ANSAMBL narodnih igara i pesama Smederevo na 7. Međunarodnom festivalu folklora „Dživdžan fest“, održanom nedavno u Vrnjačkoj Banji, proglašen je apsolutnim pobednikom.

АНСАМБЛ НАРОДНИХ ИГАРА И ПЕСАМА НИЖЕ УСПЕХЕ: Смедеревци победници фестивала у Врњачкој Бањи (ФОТО)

Foto: N. Živanović

Pored ove titule, dobio je nagradu za najbolje prikazani originalni kostim na sceni, najbolji muzički aranžman za izvedenu koreografiju „Svadbeni običaji iz Pirota“ i za najboljeg igrača na festivalu koja je pripala solisti Đorđu Đorđeviću.

Inače, ANIP je na Međunarodnom festivalu u Turskoj prošle godine osvojio nagradu „Grand Pri-Besim Biberović“, a zatim je na Državnom prvenstvu osvojio Zlatnu plaketu i sa 97,5 od mogućih 100 poena postao vicešampion države.

Ansambl je i ovogodišnji dobitnik Svetosavske povelje, najvišeg priznanja grada Smedereva.

- Smederevo je ponosno na sva kulturno-umetnička društva koja funkcionišu u našim selima i gradu, jer ona daju veliki doprinos čuvanju našeg kulturnog nasleđa i našeg nacionalnog identiteta. Krunu svemu tome daje Ansambl narodnih igara i pesama, koji svojim rezultatima naš grad predstavlja u najlepšem svetlu na takmičenjima u zemlji i inostranstvu, rekla je gradonačelnica Smedereva Jasmina Vojinović na prijemu u čast ansambla.

Publiku će večeras moći da uživa u humanitarnom koncertu dečjih ansambala u Velikoj dvorani smederevskog Centra za kulturu, a 30. juna na istom mestu održaće se i koncert Prvog ansambla sa gostima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

USKORO POČINJE STROGI POST: Posvećen je Svetim apostolima Petru i Pavlu, evo šta ne bi trebalo da jedemo