IZGRADNJU BUNARA POMOGLI JAPANCI : U Senti rešen problem vodosnabdevanja

J. S.

18. 06. 2024. u 18:46

U SENTI je danas pušten u rad gradski bunar iz kojeg će se vodom snabdevati 11.000 domaćinstava ovog grada u Severnobanatskom okrugu.

ИЗГРАДЊУ БУНАРА ПОМОГЛИ ЈАПАНЦИ : У Сенти решен проблем водоснабдевања

Foto Pres služba Skupštine APV

Ovo je jedan  od značajnih infrastrukturnih projekata u ovom mestu koji su finansirali Pokrajinska vlada, Opština Senta i konpanija Japan Tobacco International.

Govoreći o značaju ovog projekta,predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas naglasio je da je istakao da je reč o izvanrednom primeru dobre saradnje pokrajinskog i lokalnog nivoa vlasti i privrede u rešavanju ozbiljnih problema građana.

 - Zajedničkim snagama prevaziđen je problem u vodosnabdevanju sa kojima su se Senćani do sada suočavali, pre svega u letnjim mesecima. Izgradnju dodatne vodne infrastrukture finansirali su Pokrajinska vlada sa šest  miliona dinara, opština Senta i kompanija Japan Tobacco International (JTI). Ukupna vrednost investicije, koja uključuje izgradnju i opremanje bunara, kao i povezivanje cevovoda, iznosila je više od 10 miliona dinara -  istakao je Juhas.

Zahvalivši se ambasadoru Japana Akiri Imamuri i japanskom narodu na prijateljstvu, doslednoj podršci i ulaganjima u našu zemlju, Juhas je podsetio  da je trgovinska razmena između Srbije i Japana prošle godine iznosila je 330 miliona evra. U AP Vojvodini posluje šest  kompanija iz ove zemlje koje pružaju snažan doprinos lokalnoj ekonomiji i zajednicama u Senti, Sremskim Karlovcima, Novom Sadu, Rumi i Inđiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOSOVO JE SRBIJA: Španci lupili šamar Albancima na EURO 2024, poslali jaku poruku (VIDEO)