START "TRKE KROZ ISTORIJU" VEĆ U 8 UJUTRU: Pripreme za 7. Subotički polumaraton u punom jeku

J. L.

20. 06. 2024. u 18:48

Najlepša gradska trka u našoj zemlji, 7. Subotički polumaraton održaće se 25. avgusta. Po želji učesnika, start trka na 5, 10 i 21 kilometar ove godine biće u 8 časova.

СТАРТ ТРКЕ КРОЗ ИСТОРИЈУ ВЕЋ У 8 УЈУТРУ: Припреме за 7. Суботички полумаратон у пуном јеку

Foto: Grad Subotica

Trasa „Trke kroz istoriju“ ostaje nepromenjena, ali će na njoj biti više okrepnih stanica i prskalica. Do sada se prijavilo oko 630 trkača, a organizatori očekuju učešće oko 1.700 sportista i rekreativaca. Svi oni će dobiti medalju na kojoj je zdanje Gimnazije Svetozar Marković. Promoter trke najverovatnije će biti košarkaš Nikola Kalinić.

 -Kada smo počinjali, start je bi u 11 časova, a iz godine u godinu kretali smo ranije, a osluškujući one koji učestvuju i žele da učestvuju odlučili smo da start bude u 8 časova, jer su velike vrućine i sigurno će biti lakše istrčati trasu. Uz to, termin se poklapa sa završetkom „Interetno“ festivala – najavljuje organizator Žika Savin.

Naravno, neće izostati ni trke za najmlađe, koje će takođe biti na staroj lokaciji na parkingu iz Gradske kuće, ali će početi kasnije oko 10 časova. O zdravstvenoj bezbednosti učesnika, kao i prethodnih godina, brinuće ekipe Hitne pomoći, sa dva saniteta i ekipama lekara, tehničara i volontera Crvenog krsta .

 -Do sada ovaj se pokazalo da sitem funkcioniše i ovakav sistem se retko viđa. Apelujem na učesnike da već počnu sa pripremama, biće veoma toplo. Jeste da glava odlučuje, ali nekad telo može da otkaže. Zato je bitno da iskoriste okrepne stanice, piju vode, osveže se i dobro se fizički pripreme – napominje Žolt Sendi, u ime Crvenog krsta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

STARO FENG ŠUI PRAVILO: Dve stvari koje nikome ne treba da pozajmljujete - veruje se da ćete privući bedu