NASTAVLJA SE IZGRADNJA DEČIJEG ODMARALIŠTA NA BEŠNJAJI KOD KRAGUJEVCA: Nosiće ime prerano preminulog Kragujevčanina Bogdana Milanovića

V. Hadžić

21. 06. 2024. u 17:24

Izgradnja Dečijeg odmarališta „Bogdan Milanović“ na Bešnjaji kod Kragujevca, ipak se, nakon zastoja zbog nedostatka novca, nastavlja ove godine. Sredstva za to stižu od Ministarstva turizma i omladine, koje je za tu svrhu opredelilo 30 miliona dinara u okviru Konkursa za dodelu subvencija i transfera namenjenih za projekte razvoja turizma u 2024. godini. Sredstva su bespovratna, a projekat treba da bude realizovan u roku od devet meseci od dana potpisivanja. Ugovor su u Beogradu potisali državni sekretar Uroš Kandić i pomoćnik gradonačelnika za turizam Stefan Bulatović.

НАСТАВЉА СЕ ИЗГРАДЊА ДЕЧИЈЕГ ОДМАРАЛИШТА НА БЕШЊАЈИ КОД КРАГУЈЕВЦА:  Носиће име прерано преминулог Крагујевчанина Богдана Милановића

Foto : Slavoljub Milanović-privatna arhiva

Time su se stekli uslovi za nastavak radova, koje je na sebe preuzela lokalna samouprava, što podrazumeva stolariju, unutrašnje instalacije, kompletnu fasadu i parterno uređenje. Kako je prvobitni projekat proširen za još jednu etažu i izgradnju terase sa bazenom zatvorenog tipa i to će se finansirati iz gradskog budžeta. 

 Ugovor o zajedničkom finansiranju izgradnje Dečijeg doma na Bešnjaji ovim će biti u potpunosti ispoštovan. On se gradi u znak sećanja na prerano preminulog Kragujevčanina Bogdana Milanovića, čiji je otac, Slavoljub Milanović, pokretač ovog  projekta i donator trećine potrebnih sredstava. Od zaostavštine njegvog sina već su završeni grubi građevinski radovi. 

Bogdan Milanović (1990-2019) mladi IT stručnjak iz Kragujevca, bio je na pragu da ostvari blistavu karijeru u Americi, ali je prerano preminuo od zloćudnog tumora na mozgu. Njegov otac, Slavoljub Milanović, gotovo je svu Bogdanovu zaostavštinu donirao u humanitarne svrhe, a iz želje da ime svog sina sačuva od zaborava nastala je, u dogovoru sa gradom Kragujevcem, ideja  da preostalim novcem izgradi novo odmaralište za decu u blizini Kragujevca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DRUGAČIJE I NIJE MOGLO: Nikola Jokić napravio incident na okupljanju košarkaša Srbije