ODALI POČAST SRPSKIM JUNACIMA: Članovi BO Srbije i Republike Srpske, u susret Vidovdanu, održali sednice

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

25. 06. 2024. u 19:00

PREDSTAVNICI Boračke organizacije Republike Srbije i Republike Srpske (BORS), u susret Vidovdanu, održali su redovne sednice skupština sa ratnim vojnim veteranima sa Krupnja, Loznice, Malog Zvornika, Osečine i Ljubovije.

ОДАЛИ ПОЧАСТ СРПСКИМ ЈУНАЦИМА: Чланови БО Србије и Републике Српске, у сусрет Видовдану, одржали седнице

foto v mitrić

Čast da ih pozdrave, da im budu domaćini i da se na njima druže imali su predsednik opštine Krupanj Mladen Stefanović, načelnik Milorad Simić, predsednik opštine Ljubovija Milan Jovanović.

Lokalni zvaničnici su, posle parastosa palim junacima, položili vence na Spomen- kosturnicu i odali počast junacima bitke na Mačkovom kamenu koja se odigrala septembra 1914.

Događaju je prisustvovao državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Krsto Janjušević. Besedu o boju na Mačkovom kamenu održao je potpukovnik u penziji Dragan Grujić iz Krupnja, koji je ukazao na junanštvo, postradanje, ali i na viteštvo srpskih junaka.

U Vrhpolju na Drini članovi BORS održali su prvu redovnu radnu sednicu Skupštine boračke organizacije Srbije i Srpske kojoj je prisustvovalo 128 delegata iz svih krajeva Srbije i Republike Srpske. Ratni veterani su tom prilikom u svečanoj sali u prisustvu mesnog paroha Branka Lukića, rezanjem slavskog kolača i osvećenjem slavskog žita, proslavili krsnu slavu svetog mučenika kneza Lazara - Vidovdan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DRAMA! Navijač pokušao da ubije Kristijana Ronalda pokraj terena?! (VIDEO)