BEZBEDNOST NA VISOKOM NIVOU: Kraljevački policajci sumirali rezultate rada između dva praznika

G. ĆIROVIĆ

25. 06. 2024. u 10:51

Prigodnom svečanošću u Svečanoj sali Gradske uprave, Dan ministarstva unutrašnjih poslova, Dan Policije i svoju krsnu slavu, obeležili su i pripadnici Policijske uprave u Kraljevu (PUK).

БЕЗБЕДНОСТ НА ВИСОКОМ НИВОУ: Краљевачки полицајци сумирали резултате рада између два празника

G.Šljivić

Sumirajući rezultate postignute tokom minulih godinu dna, odnosno između dva praznika, sa zadovoljstvom je konstatovano da je na teritoriji koju pokriva PUK bezbednost građana i njihove imovine na visokom nivou.

G.Šljivić

 

- Uloženi napori i angažovanje policijskih službenika doveli su do pozitivnih trendova u ozbiljnim segmentima stanja bezbednosti, što je rezurtiralo smanjenjem broja izvršenih krivičnih dela za 20 odsto na teritoriji PUK. Sva krivična dela rešavala su se brzo i efikasno – raportira pukovnik policije Novica Pleskonjić, načelnik PU Kraljevo.

G.Šljivić

Novica Pleskonjić, načelnik PU Kraljevo

Prema njegovim rečima, u nastavku borbe protiv zloupotrebe opojnih droga koja je vođena po odlučenim i odobrenim prioritetima, u ukupno 150 sprovedenih zaplena pripadnici PUK oduzeli su oko 67 kilograma raznih vrsta narkotika.

G.Šljivić

 

- A što se tiče suzbijanja nedozvoljene trgovine i krijumčarenja akciznih proizvoda, zaplenjeno je gotovo 330 kilograma rezanog duvana i više od 60.000 paklica različitih cigareta čija vrednost prelazi 20 miliona dinara – naglasio je Pleskonjić.

On je dodao i da je povećano prisustvo pripadnika Saobraćajne policije na putevima koje pokriva PUK, ističući da je u prvih pet meseci ove godine otkriveno 19.000 prekršaja, što je za 30 odsto više u odnosu na isti period 2023.

G.Šljivić

 

- Apelujem na sve učesnike u saobraćaju, posebno u jeku turističke sezone, da svojim savesnim i odgovornim ponašanjem i poštovanjem propisa učine da svi budemo bezbedniji na našim putevima – rekao je načelnik PU Kraljevo. - Podizanje nivoa bezbednosti u svim oblastima rezultat je poverenja i boljeg života u lokalnoj zajednici i ostvareno je kroz veoma blisku saradnju sa svim institucijama i organizacijama, a posebno organima lokalne samouprave. Građani su, bez dileme, podigli poverenje u policiju.

G.Šljivić

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DRŽALA JE NJEGOVU GLAVU U KRILU DOK JE UMIRAO: Lični život DŽeki Kenedi je bio obeležen tragedijama