OSVEĆENI TEMELJI PAROHIJSKOG DOMA: Duhovni izvor u užičkom naselju Krčagovo

N. J.

25. 06. 2024. u 11:35

Temelji budućeg parohijskog doma i parohijske sale tik uz Crkvu Pokrova Presvete Bogorodice u užičkom naselju Krčagovo osvećeni su u prisustvu ministra kulture i predsednika građevinskog odbora Nikole Selakovića i gradonačelnice Jelene Raković Radivojević.

ОСВЕЋЕНИ ТЕМЕЉИ ПАРОХИЈСКОГ ДОМА: Духовни извор у ужичком насељу Крчагово

Grad Užice

Najmlađi užički hram podignut je pre tri godine i prvi je izgrađen u gradu na Đetinji posle 177 godina.

- U hramu se služi Gospodu, a u parohijskom domu čiju smo gradnju započeli, stvoriće se uslovi da se održavaju izložbe, mali koncerti horova ili solista, književne večeri, i ono što je najvažnije, da se nakon službe Božje ovde okupljaju vernici, napajajući se sa duhovnog i kulturnog izvora. Uveren sam da na način kao što smo gradili hram, tako ćemo isto učiniti i sa parohijskim domom i sa objektom u kome će se nalaziti stanovi za sveštenike. Ovde blizu je i škola, nadamo se da će tu biti jedno novo obdanište i da će, kao što rekoh, od zapustelog i zaboravljenog dela Užica, ovaj ovde deo grada postati svojevrsni ukras, u svakom smislu, na ponos i Užičanki i Užičana – rekao je ministar Selaković.

Gradonačelnica Jelena Raković Radivojević ističe da će parohijski dom i sala biti izgrađeni veoma brzo.

Grad Užice

- Zajedničkim naporima i verom uspeli smo da u tri godine sagradimo hram i da obezbedimo neophodnu infrastrukturu. Takođe zajedno uz podršku privrednika i građana jednako brzo izgradićemo i parohijski dom i salu. Ovde smo prošle godine završili izgradnju kišne kanalizacije, omogućili uslove za gasifikaciju i trasirali saobraćajnicu i početkom ove godine je asfaltirali uz podršku užičkih Puteva. Nastavljamo dalje u skladu sa planovima građevinskog odbora na čijem čelu je ministar Nikola Selaković, ponosni na ovu svetinju koja je izgrađena u Užicu posle 177 godina - dodala je gradonačelnica.

Vernicima, privrednicima, predstavnicima lokalne samouprave i građevinskom odboru, na ogromnoj podršci zahvalio se protojerej stavrofor Ivan Despić, starešina hrama Pokrova Presvete Bogorodice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKI ZET POTOPIO ITALIJANE: Švajcarac oženio lepu Srpkinju sa tetovažom koja nosi moćno značenje (FOTO)