BATI, LJUBIŠI I MANDI ULICA NA PETROVARADINU: Novi Sad nije zaboravio trojicu proslavljenih glumaca

J. S.

26. 06. 2024. u 06:00

BARDOVI jugoslovenskog i srpskog glumišta Velimir Bata Živojinović (Jagodina,1933 - Beograd,2016), Ljubiša Samardžić Smoki(Skoplje,1936 - Beograd,2017) kao i Milorad Mandić Manda (Beograd, 1961 -Beograd, 2016)dobiće svako po ulicu u Petrovaradinu.

БАТИ, ЉУБИШИ И МАНДИ УЛИЦА НА ПЕТРОВАРАДИНУ: Нови Сад није заборавио тројицу прослављених глумаца

Foto Arhiva Novosti

O predlogu Gradske komisije za nazive ulica da trojica glumaca koji su ostavili dubok trag u našoj filmskoj umetnosti, a slučaj je hteo da ih svu trojicu izgubimo u samo dve godine, odbornici Skupštine grada Novog Sada glasaće na sednici u petak, 28. juna.

Ulica Ljubiše Samardžića nalaziće se na Karagači, u blizini Bukovačkog dola. Njoj paralelna biće Batina ulica, dok će ulica u njihovoj neposrednoj blizini dobiti tablu sa Mandinim imenom.

Pred odbornicima će se naći i predlog da se srpskoj heroini balkanskih i Velikog rata Milunki Savić (Koprivnica, 1889 - Beograd, 1973) dodeli ulica u Sremskoj Kamenici. Naš filozof i neuropsihijatar Vladeta Jerotić (Beograd, 1924 - Beograd, 2018) dobiće ulicu na Petrovaradinu.

Odbornici će imati priliku da se izjasne i o predlogu da u naselju Veternik jedna ulica ponese ime Blagoja Jovovića (Danilovgrad, 1922 - Rosario, 1999) srpskog borca Jugoslovenske vojske u otadžbini i izvršioca atentata na ustaškog poglavnika Antu Pavelića 10. aprila 1957. u Lomas de Palamoru, predgrađu Buenos Ajresa.

Usvojen izveštaj o mandatima

GRADSKA izborna komisija usvojila je na jučerašnjoj sednici ukupni izveštaj o rezultatima izbora. Lista "Aleksandar Vučić - Novi Sad sutra" dobila je 45 od ukupno 78 odborničkih mandata. Jedno odborničko mesto pripašće listi "Savez vojvođanskih Mađara - dr Balint Pastor". Lista "Dr Savo Manojlović - I ja sam Novi Sad - Kreni-promeni" imaće osam mandata, dok listi "Udruženi za slobodan Novi Sad - Srpska koalicija NADA", pripada 21 mandat. U skupštinu ulazi i lista "Heroji - Miša Bačulov", kojoj sleduju tri mandata.

Sednica starog saziva zakazana je za petak, 28. jun, a na dnevnom redu je više od 40 tačaka. Predstavnici pojedinih izbornih lista protive se njenom održavanju jer smatraju "da je nelegitimna" i traže da konstitutivna sednica novog gradskog parlamenta bude što pre zakazana.

- Upravo oni koji se bune zbog održavanja skupštinske sednice u petak, konstantno ulažu prigovore i žalbe na odluke GIK - objasnio je gradonačelnik Milan Đurić i dodao da su i članovi Gradskog veća i odbornici još nadležni za donošenje odluka i da, kako je rekao, obavljaju poslove za koje su ih birali građani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Ovo što je Novak Đoković uradio na Vimbldonu je ravno - čudu!