DODELJENO 46 KOTLOVA NA GAS: Kraljevčani nastavljaju projekat smanjenja zagađenja vazduha iz ložišta (FOTO)

G. ĆIROVIĆ

26. 06. 2024. u 11:52

U sklopu projekta smanjenja zagađenja vazduha iz individualnih grejnih izvora, u Kraljevu su potpisani ugovori o dodeli ukupno 46 besplatnih kotlova na gas, 23 snage 25 kw i isto toliko snage 35 kw.

ДОДЕЉЕНО 46 КОТЛОВА НА ГАС: Краљевчани настављају пројекат смањења загађења ваздуха из ложишта (ФОТО)

G.Šljović

Za zamenu postojećih grejnih uređaja kotlovima koji koriste gas kao ekološki prihvatljiviji energent u gradu na Ibru, Ministarstvo za zaštitu životne sredine izdvojilo je osam miliona dinara, kraljevačka lokalna samouprava 1,45 miliona, dok građane koji su prošli na Konkursu novi kotao neće ništa koštati.

G.Šljović

 

- Na osnovu terenskih zapisa konkursna komisija je od prijavljenih 54 odobrila 46 prijava koje u potpunosti ispunjavaju uslove. Zamenom kotlova smanjuje se emitovanje štetnih čestica u vazduhu, a cilj je smanjenje zagađenja u Kraljevu koje je po ovom osnovu među najzagađenijim gradovima u Srbiji - kaže Lidija Goljević iz Odseka za zaštitu životne sredine kraljevačke Gradske uprave.

G.Šljović

Lidija Goljević

I dobitnici kotlova ističu da je prelazak na grejanje na gas i zdravije i isplativije u odnosu na drva ili ugalj.

G.Šljović

Milorad Šekularac

- Nisam se dvomumio da li da da učestvujem na Konkursu. U svakom slučaju je jeftinije u odnosu na druge energente i ekološki ispravnije - kaže Milorad Šekularac, jedan od 46 dbitnika novih, savremenih kotlova za grejanje na gas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ JE TENISKI ZLIKOVAC: Iznenađujuće reči DŽona Mekinroa, ovo je rekao o Nadalu i Federeru