NAJBOLJI ĐACI PONOS STARIJIMA I UZOR MLAĐIMA: Grad organizovao prijem za učenike generacije u Kikindi ( Foto)

Рада Шегрт
Rada Šegrt

26. 06. 2024. u 22:39

ZA četiri najbolja učenika srednjih i 11 najboljih iz osnovnih škola u Kikindi, Gradska uprava organizovala je prijem.

НАЈБОЉИ ЂАЦИ ПОНОС СТАРИЈИМА И УЗОР МЛАЂИМА: Град организовао пријем за ученике генерације у Кикинди ( Фото)

Foto: R. Šegrt

Najbolja gimnazijalka Jana Strajnić i učenica generacije u Srednjoj stručnoj školi "Miloš Crnjanski" Tatjana Isakov nisu mogle da prisustvuju, jer su polagale prijemne ispite za upis na fakultete. Najuspešnije srednjoškolce predstavljali su Darko Simić iz Tehničke i Marko Pekarević iz Ekonomsko-trgovinske škole.

- Stekao sam zvanje ekonomski-tehničar. Osim dobrih ocena i učešća na takmičenjima, bavio sam se i sportom i učestvovao u svim aktivnostima škole - preneo je Marko Pekarević.

Da za petice u dnevniku treba mnogo truda potvrdila nam je Mina Radivojša, najbolja u svojoj generaciji u OŠ "Vuk Karadžić":

- Još u trećem razredu poželala sam da budem učenik generacije. Osvojila sam šest Dositejevih diploma. Za dobre ocene treba mnogo učenja, truda i rada, nekada i malo odricanja - rekla je Mina.

Genoveva Igić, najbolja u OŠ "Milivoj Omorac" u Iđošu, mnogo ceni titulu đaka generacije, jer je zaslužena trudom i radom:

- U sećanju će mi ostati učešća na takmičnju iz engleskog jezika, matematike, hemije, biologije, ali i slikarastva, jer je jedan moj rad poslat na međunarodni konkurs u Japan.

Čestitke đacima generacije uputili su gradonačelnik Nikola Lukač i njegovi saradnici. Kao znak podrške uručeni su im mobilni telefoni, kako su nagrađivani najbolji učenici i ranijih godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ JE TENISKI ZLIKOVAC: Iznenađujuće reči DŽona Mekinroa, ovo je rekao o Nadalu i Federeru