SKUĆILO SE DESET PORODICA : Uspešno završen projekat "Kuće za bolju budućnost u Somboru“

J. L.

28. 06. 2024. u 16:36

U VELIKOJ sali u zgradi Županije u Somboru održana je završna konferencija projekta „Kuće za bolju budućnost u Somboru“, koji se sprovodi u okviru programa „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“.

СКУЋИЛО СЕ ДЕСЕТ ПОРОДИЦА : Успешно завршен пројекат Куће за бољу будућност у Сомбору“

foto:Grad Sombor

Projekat realizuje Grad Sombor u partnerstvu sa Centrom za socijalni rad Sombor, NVO „Ženska alternativa“ i Savezom romskih nevladinih organizacija Zapadnobačkog okruga.

- Grad Sombor je uspešno realizovao i završio projekat koji se odnosio na tri ciljane grupe: žene žrtve porodičnog nasilja, romske porodice i decu koja izlaze iz sistema hraniteljskih porodica. U okviru ovog projekta, Grad Sombor je nizom aktivnosti obezbedio učešće u programu za deset porodica kojima su kupljene kuće, urađena je njihova adaptacija i pružen je niz edukacija i stručnih usavršavanja kojima će se olakšati i usmeriti dalji život navedenih porodica - rekao je Mihael Plac, menadžer projekta.

Kroz projekat, deset kuća je kupljeno i adaptirano za isto toliko porodica koje pripadaju osetljivim društvenim grupama, od kojih su četiri porodice žena žrtava porodičnog nasilja, tri romske porodice i tri porodice mladih koji izlaze iz sistema socijalne zaštite. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO