DELEGACIJA KINE U LOZNICI: Saradnja u usponu

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

28. 06. 2024. u 17:37

DELEGACIJA Narodne Republike Kine na čelu sa guvernerom provincije Džejđang gospodinom Šu posetila je Republiku Srbiju.

ДЕЛЕГАЦИЈА КИНЕ У ЛОЗНИЦИ: Сарадња у успону

foto V Mitrić

Nakon sastanaka koji su održani u Vladi Republike Srbije, posetili su grad Loznicu i susreli se sa gradonačelnikom Vidojem Petrovićem i predsednicom Skupštine Milenom Manojlović Knežević.

Tom prilikom u hotelu „Podrinje“ u Banji Koviljači potpisan je i Memorandum o razumevanju između Strukovnog tehničkog koledža Hangdžou i kompanije Mint , kojem je prisustvovao i vlasnik kompanije gospodin Čin. Ovim memorandumom predviđen je razvoj međusobne saradnje na unapređenju stručnog usavršavanja zaposlenih u pogonima kompanije Mint u Srbiji ali i studenata neophodnih profila za dalji razvoj poslovanja u Srbiji.

Pored potpisanog memoranduma, predstavljen je i program koji će se u potpunosti finansirati od strane MINT grupacije, a koji će omogućiti da sto mladih iz Srbije poseti NR Kinu i dobije priliku da se upozna sa kulturom i običajima zemlje kao i sa radom matične kompanije u Kini.

Kao poseban znak zahvalnosti na podršci koju su gradonačelnik Vidoje Petrović i grad Loznica pružili kompaniji čak 40 mladih Lozničana će dobiti priliku da budu deo ove delegacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZA SRBIJU NA EURO 2024 IGRAO DVOJNIK NAŠEG ASA?! Italijanska Gazeta delo sport uzdrmala tabor orlova!