GENERACIJA PONOS ŠKOLE, GRADA I ZAVIČAJA: Skup maturanata lozničke Gimnazije "Vuk Karadžić" posle 40 leta

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

28. 06. 2024. u 20:39

Maturanti lozničke Gimnazije "Vuk Karadžić", koji su okončali gimnazijsko školovanje pre tačno četiri decenije, okupili su se večeras u dragoj im školi, po znanjima koja su poneli iz nje, druženjima, većini profesora i svemu drugom što obeležava đačko doba, kao u pesmi znamenitog pesnika Branka Radičevića.

ГЕНЕРАЦИЈА ПОНОС ШКОЛЕ, ГРАДА И ЗАВИЧАЈА: Скуп матураната лозничке Гимназије Вук Караџић после 40 лета

foto v mitrić

Udešeni kao za maturu, pre 40 leta, samo "malo" stariji, maturanti su, s neskrivenim emocijama prešli gimnazijski park na još jednu prozivku.A, imali su dosta svi da kažu o sebi, o svojim dometima, porodicama, budući da se nisu sastajali punih 30 godina. Poslednji put, i to u velikom broju, okupili su za 10 godina mature.

Zahavljujući Organizacionom odboru koji su predvodile njihove drugarice, ovdašnje lekarke  dr Gordana Bojić Dragutinović i  dr Slavica Lukić  Ojdanić, i razumevanja onih koji su bili zdušno za ovo matursko saborovanje okupilo se njih šezdesetak. Ova generacija je iznedrila uspešne inženjere, lekare, tehnologe, prosvetne radnik, poslovne ljude, doktore nauka, pravnike, ekonomiste i ljude drugih zanimanja.Zajedničko svima je da  su bili i ostalo časni i čestiti ljudi, po čemu su, zaista, ponos  grada i zavičaja.

I sve je proteklo kulturno, dostojanstveno i pristojno dok su izlagali svoje životne učinke posle škole.U školi su  čule mnoge anegdote, o zgodama i nezgodama tokom školovanja. Da sve bude prijatnije potrudio se i njihov drug Gojko Brkić, koji već decenijama radi  u njihovoj školi kao profesor istorije. Posle prozivke, usledilo je druženje na koje su čekali baš dugo, pa neki u šali kažu da je dobro što je sa njima, njihov školski drug, sada dr Milan Martinović, loznički lekar,  koji je višegodišnji načelnik Hitne službe u gradu njihove mladosti, "ako neko baš pretera".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAMEŠTALJKA OD POČETKA: Bivši obaveštajac otkrio mračnu tajnu debate u SAD