SVE U ZNAKU DŽEZA: U Kraljevu se od 4. do 6. jula održava međunarodni „DŽezibar“

G. ĆIROVIĆ

01. 07. 2024. u 16:21

Tradicionalni, 14. po redu internacionalni džez festival „Džezibar”, jedna od najprestižnijih i najznačajnijih manifestacija ove vrste u okruženju, biće održan u Kraljevu od 4. do 6. jula.

СВЕ У ЗНАКУ ЏЕЗА: У Краљеву се од 4. до 6. јула одржава међународни „Џезибар“

KC Ribnica

U organizaciji ovdašnjeg Kulturnog centra „Ribnica“, festival će u četvrtak, 4. jula, sa početkom u 20 sati, svojim nastupom u dvorištu Francuske kuće otvoriti Beogradski džez kvartet, a potom će se kraljevačkoj publici predstaviti španski kvintet „Bratia“, nastao iz potrebe srpskog kontrabasiste Ivana Kovačevića, jednog od osnivača Barselona džipsi Balkan orkestra, da spoji dva muzička sveta u jednu unikatnu sliku. Dan kasnije, na istom mestu, nastupiće najpre Oleg Kirijev kvartet sa repertoarom srpskih popularnih numera i svetskih hitova u džez obradi, a potom i austrijski trio Nenada Vasilića, jednog od predvodnika džeza na starom kontinentu.

KC Ribnica

Novosadsi Big bend

- Poslednjeg dana, u subotu 6. jula, festival se seli na Trg srpskih ratnika u centru Kraljeva. U 20 sati počinje koncert Novosadskog Big benda sa vokalnim solistima Janom Šušterič iz Slovenije i Dankom Adamov iz Srbije, dirigentom, aranžerom i umetničkim rikovodiocem Fedorom Vrtačnikom, koji će se predstaviti svetskim hitovima džez, fank, pop, soul i klasične muzike. Festival se završava nastupom Ksenije Kočetove i grupe „Bejbizmo banč“ - kaže Marija Grabovac, direktorka KC „Ribnica“, dodajući da su, kao i svake godine, svi koncerti na „Džezibaru“ besplatni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor