JUBILARNI EKO-KAMP U VRŠCU: Pobednici republičkog takmičenja iz biologije na jednom mestu

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

02. 07. 2024. u 15:39

U VRŠCU je zvanično otvoren jubilarni 20. Međunarodni goranski eko-kamp „Vršački breg“, na kom učestvuje 60 učesnika iz Srbije, Rumunije i Severne Makedonije.

ЈУБИЛАРНИ ЕКО-КАМП У ВРШЦУ: Победници републичког такмичења из биологије на једном месту

Foto: Grad Vršac

Reč je o pobednicima republičkih takmičenja iz biologije za osnovne škole, kao i o njihovim vršnjacima iz pomenutih zemalja i njihovim mentorima.

Tokom sedam dana trajanja kampa, za učesnike će biti organizovane brojne praktične radionice, kroz koje će se upoznati i sa aktivnostima iz oblasti zaštite životne sredine u Vršcu – jednom od ekološki najosvešćenijih gradova Srbije.

Ove godine je predviđen obilazak Gradskog parka, gde će pored izučavanja i determinacije raznih vrsta drveća, učesnici posetiti i rasadnik sezonskog cveća JKP „Drugi oktobar“. Od tradicionalnih aktivnosti biće izvedeno uređenje zelenih površina ispred Gerontološkog centra.

Stečeno znanje na kampu, učesnici će prikazati na završnom kvizu znanja. Pobednici će osvojiti gostovanja na eko-kampovima koje Pokret gorana Srbije organizuje na Kopaoniku i Tari, kao i ponovno učešće na vršačkom kampu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!