OPERA „MADAM BATERFLAJ" U KRAGUJEVCU“ : Italijanski centar za kulturu predstavlja čuvenu operu Đakoma Pučinija

V. Hadžić

03. 07. 2024. u 16:49

MUZIČKI centar Kragujevac, u saradnji sa Italijanskim centrom za kulturu i Narodnim muzejom Šumadije, a u okviru koncertne sezone u Kragujevcu, predstavlja kamernu operu „Madam Baterflaj” u Kragujevcu.

ОПЕРА „МАДАМ БАТЕРФЛАЈ  У КРАГУЈЕВЦУ“ : Италијански центар за културу представља чувену оперу Ђакома Пучинија

Foto : MCK

Ova bezvremena opera koja je klasični repertoar svih velikih operskih scena, biće izvedena na otvorenom prostoru, na platou ispred "Amidžinog konaka" večeras sa početkom od 20,30 časova. Ulaz je besplatan.

Opera „Madam Baterflaj” Đakoma Pučinija i posle više od 100 godina intrigira i privlači publiku širom sveta pričom koja se dešava u Japanu početkom 20. veka.

Pred kragujevačkom publikom nastupiće Eva Korbeta, sopran, kao Čo-Čo-San, Višnja Radosav, mecosopran u ulozo Suzuki, njene služavke, Dejan Maksimović, tenor, kao Pinkerton i Filipo Rotondo, bariton, kao Šarples. Narator je Milomir Rakić uz pratnju Strahinje Đokića na klaviru.

Ana Kolbjanova potpisuje scenografiju, Aleksandra Jablanović šminku, dok je Gabrijele Ribis umetnički direktor. Operu je režirao Filipo Rotondo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

GINEM, USTAJEM, BORIM SE - TO JE SVE ŽIVOT: Andrija Milošević je naučio da mora biti ratnik da bi opstao u današnjem svetu (VIDEO)