OBJEDINILI ČETIRI PRAZNIKA: Manifestacija "Petrovdanski dani" u opštini Srbobran i selu Nadalj

Zoran Rajić

06. 07. 2024. u 07:46

OD 7. do 14. jula Opština Srbobran biće u prazničnom raspoloženju, jer selo Nadalj obeležava svoju slavu Ivanjdan, a glavna varoš - Petrovdan. Obe svečanosti ujedinjene su u opštinsku manifestaciju "Petrovdanski dani", koja će početi na Ivanjdan, kad će u Nadalju biti priređen kulturno-umetnički program "Amateri svome gradu", a potom održan koncert folk pevača Jovana Perišića.

ОБЈЕДИНИЛИ ЧЕТИРИ ПРАЗНИКА: Манифестација Петровдански дани у општини Србобран и селу Надаљ

foto Privatna arhiva

U Srbobranu će tokom "Petrovdanskih dana" grad biti ispunjen štandovima izlagača iz svih krajeva naše zemlje, koji će nuditi najraznovrsniju robu, uz neizostavni kurtoš - dimnjak kolač, koji će lokalni majstori praviti na licu mesta i, po ukusu mušterija, "valjati" u kakao, cimet, kokos, lešnik, orahe, vanilu ili eurokrem.

Neće proći ni bez roštilja i ostalih gurmanskih đakonija, za čije su pripremanje ugostitelji već uveliko rezervisali prostore.

Na sam Petrovdan za veselje će, na centralnoj bini, biti zadužen Subotički tamburaški orkestar, a od 22 časa Neda Ukraden.

Zahvalni

- NEKA Gospod bogato nagradi njih i njihove porodice, kao i sve koji ovaj hram osećaju kao svoj dom - uzvratili su iz crkve na Banetovo i Bojanovo dobročinstvo.

Lokalna samouprava je odlučila da slavlje produži i na Pavlovdan, kao i na Svete vrače Kozmu i Damjana. Na praznik posvećen apostolu Pavlu ponovo će amateri svome gradu pokloniti muziku, ples i poeziju, a celovečernji koncert održaće Ivana Selakov. Na Vračeve će na srbobranskom hipodromu biti održana velika kasačka "Petrovdanska trka".

Ovogodišnje pripreme za praznične dane ostaće upamćene po nesvakidašnjem gestu dvojice molera, fasadera, gipsara i dekoratera, Branislava Popnovakova i Bojana Ćosića. Oni su samoinicijativno i besplatno ofarbali i ukrasili bedem oko pravoslavne crkve Bogojavljenja Gospodnjeg u Srbobranu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?