VINO IZ GUDURICE NAJBOLJE: Proglašeni pobednici ovogodišnjeg „Vinofesta“ u Vršcu

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

06. 07. 2024. u 10:37

APSOLUTNI pobednik ovogodišnje manifestacije „Vinofest“, koja se još večeras održava na Gradskom trgu u Vršcu, je vino pino noar iz 2021. godine porodične vinarije „Selekta“ iz vršačkog sela Gudurica.

ВИНО ИЗ ГУДУРИЦЕ НАЈБОЉЕ: Проглашени победници овогодишњег „Винофеста“ у Вршцу

Foto: Grad Vršac

Stručni žiri, sastavljen od desetoro stručnjaka predvođenih doktorom tehničkih nauka prof. Vladimirom Puškašom, ovo vino je ocenio sa 94,4 boda.

Zlatnim medaljama nagrađeno je 27 vina u svim kategorijama, od ukupno 99 pristiglih na ocenjivanje.

U konkurenciji crnih vina, uz pobednički pino noar, preko 90 bodova imao je i kaberne sovinjom vinarije „Jelisaveta“ iz Pančeva. Nagrađeno je još osam vina.

U konkurenciji belih vina, kojih je bilo najviše na ocenjivanju, ukupno je nagrađeno 12 etiketa, a za najkvalitetnije je proglašen maestoso sovinjon blan fume proizvođača iz Rumunije.

Kod rozea zlatnom medaljom su se okitila samo dva vina, a najvišu ocenu dobio je roze od merloa vinarije „Peslać“ iz Zemuna.

Specijalnih vina je bilo najmanje u konkurenciji, a sa 91 bodom za najbolje je proglašeno vino od vinogradarske breskve PG „Šmit“ iz Pančeva.

Dobitnicima je zlatna priznanja uručila gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović već prve večeri festivala, kako bi posetioci znali koja su najbolja vina ovogodišnje manifestacije i kako bi mogli da ih degustiraju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVO KAKVA NAS ZIMA OČEKUJE: Stigla prva velika prognoza stručnjaka (MAPA)