LEKARSKI TIMOVI NA NEKOLIKO LOKACIJA: Ekipe novosadskog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i ove godine dežuraće na Egzitu

Lj.P.

09. 07. 2024. u 12:28

NA Egzitu, na Petrovaradinskoj tvrđavi, ekipe novosadskog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i ove godine će obezbeđivati festival tokom 24 sata.

ЛЕКАРСКИ ТИМОВИ НА НЕКОЛИКО ЛОКАЦИЈА: Екипе новосадског Завода за хитну медицинску помоћ и ове године дежураће на Егзиту

FOTO:Lj.P.

Lekarski timovi, prema rečima dr Zorana Krulja, portparola Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, tokom festivalskih noći biće raspoređeni na nekoliko lokacija na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Mobilni timovi nalaziće se kod semafora, Muzeja, VIP lože, dok se stacionarna bolnica nalazi na istom mestu, na koje upućuju putokazi na tvrđavi.

- U njoj se zbrinjava više od 90 odsto pacijenata koji zatraže pomoć, a samo u izuzetnim slučajevima, kada situacija to zahteva, pacijenti se po posebnom protokolu zbrinjavaju do bolnica – predočio je dr Krulj, dodajući da je pripravnost obezbeđena i za kamp, na dnevnom nivou.

Prvi put Festival traje pet noći, i sve je prilagođeno tome. Prema Kruljovim rečima, gradske i prigradske lekarske ekipe obavljaju svoje intervencije nesmetano, jer Egzit ima interni plan organizacije u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Dronom ubijen Ivan Šaljnev