POD SVOJIM KROVOM GRADIĆE BUDUĆNOST: Porodica Miletić, povratnici na KiM, dobila kuću od Eparhije raško-prizrenske

Dragana ZEČEVIĆ

12. 07. 2024. u 07:00

SEDMOČLANA porodica Miletić, roditelji Boban i Milica i njihovih petorica sinova Bogdan (8), Gavrilo (7), Strahinja (6), Lazar (5) i trogodišnji Vasilije, o kojima su "Novosti" pisale, dobili su krov nad glavom u Zvečanu.

ПОД СВОЈИМ КРОВОМ ГРАДИЋЕ БУДУЋНОСТ: Породица Милетић, повратници на КиМ, добила кућу од Епархије рашко-призренске

d.zečević

Novu kuću opremljenu nameštajem, od sto kvadrata, Miletićima, koji su se kao povratnici iz centralne Srbije pre više od godinu dana vratili na Kosovo i Metohiju, darovala je Eparhija raško-prizrenska.

- Pa ovo nam znači sve. Život, budućnost za decu. Znači nam to što konačno imamo svoj krov nad glavom - kaže nam Boban (43), glava ove sedmočlane porodice o kojoj su "Novosti" nedavno pisale dok su boravili u privremenom smeštaju u kući u Bošnjačkoj mahali u Kosovskoj Mitrovici.

Sada, iako malo udaljeniji od grada, u jednom od naselja u okolini Zvečana, Miletići kažu da imaju veći prostor i unutar kuće i ispred, na ulici gde je mirno za dečju igru.

- Stvarno smo zahvalni Eparhiji raško-prizrenskoj koja nam je dodelila ovu kuću. Osim što sada imamo prostranu kihinju, dnevni boravak, dečju i spavaću sobu, veliki hodnik, imamo i veliku terasu. Ma sve je odlično i savršeno, a pogotovu što nam je kuću sa svim neophodnim stvarima opremila eparhijska organizacija "Majka devet Jugovića" - priča Boban.

Televizor

BOBANOVA i Miličina jedina želja je da im deca izrastu u zdrave i poštene ljude. Zato ne zaboravlja da se zahvali svima koji su im i do sada pomogli, Privremenom organu Opštine Mitrovica koji im je dodelio kuću u kojoj su donedavno bili smešteni, ali i humanitarcima. Sada imaju sve, deci jedino nedostaje televizor.

I dok doziva mališane koji se opiru fotografisanju, iz humanitarne organizacije "Majka devet Jugovića" upravo donose posteljine, jastuke, ćebad i sve što je potrebno za dečju sobu.

- Svi se radujemo što su se Miletići vratili na Kosovo i Metohiju, a mi smo se potrudili da im olakšamo život - kaže Svetlana Stević, predsednica pomenute organizacije.

Miletići ne zaboravljaju ni humanitarce koji su im donedavno pomagali.

- Posle teksta u vašem listu javili su se humani ljudi, mladi pravnik zaposlen u Unmiku iz Mitrovice sa kolegama kao i ugledni profesor Pravnog fakulteta prištinskog univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici koji su sakupili novac i kupili Miletićima tada preko potreban frižider i veš-mašinu, ali i ostale potrepštine - ispričala nam je Ružica Simić iz NVO "Žensko pravo" u Kosovskoj Mitrovici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Last Minute AKCIJA Popust čak do 380 evra! Iskoristite akciju i rezervišite letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone