SPUST LEPOTO, DRINE I PRIBOALJA: Čuvena ljubovijska "Drinska regata" od Rogačiice do LJubovije

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

13. 07. 2024. u 12:06

NA Drini je, u toku, čuvena "Drinska regata", koja je, juttros, po tradiciji krenula od Rigačice, kod Bajine Bašte i vozi se do Ljubovije.

СПУСТ ЛЕПОТО, ДРИНЕ И  ПРИБОАЉА: Чувена љубовијска Дринска регата од Рогачиице до Љубовије

foto v mitrić

Trasa za spust lepom Drinom i krasnim priobaljem je dugačka 40 kilometara. Pauza je u selu Trešnjica, gde je spremljen ručak -vojnički pasulj za sve regetaše i kulturno zabavni program.

Regatu, koja je ušla u treću deceniju postojanja,  svečano je označila da krene ministarka Jelena Žarić Kovačević,  naglašavaju sjajnu organizaciju i bogastvo što reka spaja ljude,Pozdravne reči uputio je i Milan Jovanović, predsednik opšrine Ljubovija, koga je ministarka označila kao najzalsužnijeg za besprekornu organizaciju, i Branka Lazića, košarkaša i promotera ove manifestacije na reci i kraj nje.

- Ovde je, kao u bajci, bilo i biće - kaže Spasoje Vasić Bato, zdravstveni radnik iz Loznice, koji  je učesnik svake regate, ističući da je, iz godine u godinu sve lepše, bolje i prijatnije.

Loznilanin Petar Banković, koji je tek stigao iz Australije, kaže da je jedva čekao da dođe  na zabavu i druženje na Drini, u lepoti reke i njenog priobalja, poručujići: -Ovo su krajevi od Boga dati. Zato svi uživamo. Složno i bratski kako i treba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Otkrivamo zvanično najlepše plaže u Evropi za 2024  sa sjajnim provodom po last minute cenama