U SMEDEREVU PRVO PLIVANJE NA OTVORENIM VODAMA ZA TROFEJ SMEDEREVSKE TVRĐAVE: Na dunavskoj stazi dugoj 3,7 km nadmetaalo se 26 plivača

J. I.

14. 07. 2024. u 20:38

U Smederevu je danas održano prvo plivanje za trofej Smederevske tvrđave, koje je organizovao Savez sportova Smederevo u saradnji sa Srpskim savezom plivanja na otvorenim vodama, Sportskim centrom i JP „ Smederevska tvrđava“ uz pokroviteljstvo grada Smedereva.

У СМЕДЕРЕВУ ПРВО ПЛИВАЊЕ НА ОТВОРЕНИМ ВОДАМА ЗА ТРОФЕЈ СМЕДЕРЕВСКЕ ТВРЂАВЕ: На дунавској стази дугој 3,7 км надметаало се 26 пливача

Foto: N. Živanović

Prvo mesto i zlatnu medalju u trci za Trofej Smederevske tvrđave u muškoj konkurenciji osvojio je Mateja Mihajlović iz Plivačkog kluba Niš, koji je stazu od 3,7 kilometara isplivao za 34:38,4 minuta, drugo mesto i srebrna medalja pripala je  Adamu Muhi iz Plivalkog kluba Kanjiža, a treće mesto i bronzana medalja Dušanu Mrvaljeviću iz Plivačkog kluba Sremska Mitrovica.

Među ženama zlatnu medalju osvojila je Lana Gavrilović iz Plivačkog kluba Sremska Mitrovica koja je zadatu stazu isplivala za 38:28,5 minuta. Drugo mesto i srebrna medalja pripala je Sari Pazović iz istog kluba, a  bronzana medalja Sari Popović iz Plivačkog kluba „ Delfin“ iz Šapca.

Takmičenje je otvorila gradonačelnica Smedereva Jasmina Vojinović.

 - Naše želje da Dunav vratimo gradu i grad Dunavu se kroz ovu manifestaciju obistinjuju. Ona je svojevrstan doprinos daljem razvoju bogatog sportskog duha u gradu, prilika da uvek budemo dobri domaćini i podrška svim učesnicima koji će svojim plivačkim sposobnostima danas savladavati vodenu stazu na Dunavucilja , rekla je na svečanosti gradonačelnica Smedereva Jasmina Vojinović.

Među najbržim plivačima bio je i  mladi Smederevac Stefan Tomić koji je u muškoj konkurenciji zauzeo četvrto mesto, a u konkurenciji žena četvrto mesto pripalo je Lidiji Marković iz Smedereva.

Pored glavne trke, za najmlađe, školarce organizovana je revijalna trka na 200 metara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FILIPO: Moramo da napustimo NATO