ANTONIO RATKOVIĆ I DALJE NA ČELU SOMBORA: Somborci izabrali novu gradsku vlast

J. L.

15. 07. 2024. u 15:11

Grad Sombor će i u naredne četiri godine voditi Antonio Ratković, koji ne na nedavno održanim lokalnim izborima predvodio listu "Aleksandar Vučić - Sombor sutra".

АНТОНИО РАТКОВИЋ И ДАЉЕ НА ЧЕЛУ СОМБОРА: Сомборци изабрали нову градску власт

foto: Grad Sombor

Za predsednika Skupštine grada Sombora odbornici su izabrali Vladislava Živanovića, za njegovog zamenika Sinišu Milića, a za sekretara Danijelu Dubaić.

Skupština grada Sombora na konstitutivnoj sednici odabrala je i izvršnu vlast. Uz gradonačelnika Ratkovića biće njegov zamenik Milan Stakić i članovi Gradskog veća za oblast finansija i privrede Sava Dojić, za oblast komunalne delatnosti i investicija Đorđe Zorić, za oblast sporta, dece i omladine Ognjen Adrinčin, za oblast poljoprivrede Igor Ćupurdija, za oblast ekologije i zaštite životne sredine Slobodan Stanić, za oblast ruralnog razvoja Sanja Pajić, za oblast zdravstva i socijalne politike Radenko Stanić, za oblast međunarodne saradnje Tamaš Kanižai i za oblast kulture i obrazovanja Jasmina Ilić.

Skupštinu grada Sombora čini 61 odbornik, od kojih 42 mandata ima izborna lista "Aleksandar Vučić – Sombor sutra", 4 mandata ima Savez vojvođanskih Mađara, 2 mandata ima Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, 2 mandata ima Građanski front – stop ludilu i 11 mandata ima lista Biram Sombor bez nasilja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!