SMEDEREVO NA TROPSKIM TEMPERATURAMA: Snabdevanje strujom redovno, potrošnja vode veća za 40 odsto, cisterne na ulicama

J. I.

16. 07. 2024. u 12:15

Uprkos dugotrajnom tropskom talasu i temperaturama koje ovih dana u Smederevu dosežu i iznad 40 stepeni, radnici JKP „ Zelenilo i groblja“ uspevaju da redovno obavljaju svoje poslove na uređenju zelenih i cvetnih površina.

СМЕДЕРЕВО НА ТРОПСКИМ ТЕМПЕРАТУРАМА: Снабдевање струјом редовно, потрошња воде већа за 40 одсто, цистерне на улицама

foto Grad Smederevo.jpg

Radnike je ovog jutra obišla gradonačelnica Smedereva Jasmina Vojinović i oni su joj u razgovoru potvrdili da sa poslom kreću pre svih, u ranim jutarnjim časovima i završavaju do najtoplijeg dela dana.

Prema rečima Srđana Stojkovića direktora JKP „ Vodovod“ i pored ekstremno visokih temperatura vodosnabdevanje na teritoriji Smedereva je uredno i nema pada pritiska u mreži, uprkos povećanoj potrošnji vode za oko 40 odsto.

Na nekoliko lokacija u gradu obezbeđena je voda iz hidranata sa slavinama, dok su na još nekoliko lokacija postavljene cisterne, a u sistem vodosnabdevanja uključeno je i 6 mobilnih rezervoara.

Snabdevanje potrošača strujom je uredno, kažu u Elektromoravi Smederevo. Potrošnja struje je zbog korišćenja rashladnih uređaja povećana, ali sistem je stabilan.

Zbog visokih temperatura, cisterne JKP „ Zelenilo i groblja“, će u intervalu od 14 -22 časa prskaće ulice u užem jezgru grada gde nema mnogo zelenila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?