CEDE LIMUN DA BI KAMPOVALI: Sedmaci iz Niša smislili kako da zarade i osveže sugrađane

J. ĆOSIN

18. 07. 2024. u 07:30

TROJICA trinaestogodišnjaka iz Niša odlučila su da u tropskim danima, kada temperatura prelazi 40 stepeni, pomognu svojim sugrađanima da se osveže i rashlade.

ЦЕДЕ ЛИМУН ДА БИ КАМПОВАЛИ: Седмаци из Ниша смислили како да зараде и освеже суграђане

Foto: J. Ćosin

Iskoristili su slobodno vreme i raspust i našli način da budu od koristi, ali i da zarade za džeparac. Njih trojica, Uroš Radosavljavić, Lazar Spasić i Đorđe Sladojević već nekoliko dana cede i prolaznicima poslužuju limunadu ispred Gradske kuće. Kažu da su samo hteli da rashlade, pre svega one starije, ali su ljudi počeli da im ostavljaju novac za spremljenu limunadu.

- Sami smo došli na ideju da spremamo limunadu za Nišlije, da popiju nešto zdravo i osvežavajuće. Nismo imali i nemamo cenovnik, svako dobije besplatno, a ako neko ostavi napojnicu, mi to iskoristimo da kupimo još limuna, kupili smo i flaširanu vodu, cevčice, da užitak bude pravi - kaže nam Uroš.

On i njegovi drugari već od osam ujutro su na ulici. Prvog dana potrošili su nekoliko limuna, ali već narednog dana čak pet kilograma, pa svakog dana ponesu sve više.

- Dolaze po našu limunadu i mame sa decom, i bake, deke, ma svi uzrasti. Juče sam se tri puta vraćao po nove količine limuna. Danas sam poneo više, nadamo se boljoj prodaji jer je reakcija Nišlija fantastična - kaže ovaj vredni dečak.

Ceni se trud i ideja

NA gestu ove trojice dečaka zahvalne su Nišlije.

- Limunada mi je toliko prijala, više nego bilo koji flaširani sok. Deca su me oduševila, oni su tako vredni i fini, žele sami da urade nešto i za sebe i druge i svaka im čast. Ja ću danas ovu limunadu platiti 500 dinara, zbog njihovog truda i ideje - kaže prolaznica Ivana Marković.

Po želji njihovih "mušterija" spremaju jaču ili slabiju limunadu, sa šećerom ili bez. Lumun cede na licu mesta, a imaju i hladnu vodu u ručnom frižideru. Kažu da od zarađenog novca od limunada čak uspevaju da uštede novac za sebe, a planiraju da sve što pretekne, podele i potroše na kamp na koji se spremaju da idu krajem leta.

Svako od njih trojice ima svoja zaduženja u ovoj simpatičnoj preduzetničkoj priči.

- Kada smo pozvali drugare pre dva dana da nam se priključe oni nisu hteli, e sad kad su videli da smo i zaradili nešto, onda su tražili da i oni danas sa nama rade. Mi sada imamo već "razrađen" posao - kaže Đorđe Sladojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Poginuo Dmitrij Adajev