KRAGUJEVAC DOBIO APLIKACIJU "CITY AND ME" : Lakša komunikacija sa građanima

V. Hadžić

17. 07. 2024. u 10:50

Ova mobilna aplikacija omogućiće građanima Kragujevca da na jednostavan način komuniciraju sa lokalnom samoupravom, dobiju povratnu informaciju o rešavanju prijavljenog komunalnog problema, kao i da budu nagrađeni digitalnim tokenima ukoliko pešače, voze biciklu, reciklliraju i razvijaju tkz „zelene aktivnosti“ na nivou grada. Aplikaciju je Gradu Kragujevcu donirala firma „Just Start“ iz Niša.

КРАГУЈЕВАЦ ДОБИО АПЛИКАЦИЈУ CITY AND ME : Лакша комуникација са грађанима

Foto : GK

- Kragujevac je druga lokalna samoupravau Srbiji koja će moći da koristi ovu aplikaciju posle grada Niša koji je već ima. Sudeći po broju korisnika, aplikacija ima sjajan povratni efekat, pa očekujemo da sličan ima i kod nas.  Pomoću nje će građani moći da prijave probleme kao i ideje i predloge šta bi to moglo da se uradi u Kragujevcu, odnosno u njihovom naselju ili ulici. Takođe će moći da prijave i sve ono što im se ne sviđa kroz jednu direktnu komunikaciju. Još jedan benefit ove aplikacije jeste što ona podstiče zdrave navike naših sugrađana koji,  ako se bave reciklažom, ako pređu više kilometara pešice ili više voze biciklu, dobijaju virtuelne tokene koje će kasnije moći da valorizuju kroz kartu za bioskop ili pozorište, za neku sportsku utakmicu, ostvare neki popust. Razvijanjem ovakvih i sličnih interaktivnih platformi, Kragujevac za korak bliže ostvarenju koncepta „pametnog grada“ - objasnio je namenu ove aplikacije Dejan Ružić, zamenik  gradonačelnika.

Koristeći aplikaciju, građanin, na primer, može tokom  meseca da ispuni izazov od 130.000 koraka i dobije virtuelni token, nakon čega će JKP Šumadija posaditi sadnicu u njegovo ime koja će biti personalizovana. Na taj način će ova aplikacija uticati i na podizanje svesti o zelenim aktivnostima na nivou grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DŽULIJU ROBERTS NA VIMBLDONU NIKO NIJE PREPOZNAO: Skroz se promenila (FOTO)