NUDE NAGRADU ZA ŽAKOA: Porodica Pavkov već nedelju dana traga za nestalim kućnim ljubimcem, papagajem rase afrički žako

Lj.P.

16. 07. 2024. u 16:26

PORODICA Pavkov iz Rumenke, već nedelju dana traga za kućnim ljubimcem, Žakom, papagajem rase afrički žako, a nude i nagradu onome ko im pronađe pticu, koju već dve i po godine, koliko je kod njih, smatraju članom porodice. Žako je u noći između 10. i 11. jula, nekako uspeo da otvori kavez, koji je bio u dvorištu i odleti u nepoznatom pravcu, i od tada ga nema.

НУДЕ НАГРАДУ ЗА ЖАКОА: Породица Павков већ недељу дана трага за несталим кућним љубимцем, папагајем расе афрички жако

FOTO:Privatna arhiva

-Žako nije običan papagaj, vrlo je pametan i znao oko 200 reči – priča nam Daliborka, dodajući da im je dvorište puno drveća, ukrasnog šiblja i cveća, i da su najpre mislili da se tu negde sakrio. - Dozivali smo ga satima, ali uzalud, nije se odazivao. Tražimo ga i dalje po ulicama u Rumenki, gledamo u svaki ćošak, žbun, ispod automobila. Vrućina je i plašimo se za njega.

FOTO: Privatna arhiva

Žako je kažu njegovi vlasnici, u januaru napunio dve godine, sive je boje i ima crven rep, a na desnoj nozi ima prsten. Kupljen je kada je imao tri meseca, i ima sve papire.

FOTO: Privatna arhiva

- Mnogo nam nedostaje njegovo čavrljanje, da nam kada ustanemo poželi dobro jutro, imitira članova porodice – kazuje Daliborka. - Voli da gleda tenis i kada igra Đoković, navija za njega i govori: “Bravo Nole“.

Vlasnici Žakoa, kažu da su im se javljali ljudi, da su negde videli, slali fotografije, ali bi se ispostavilo da to nije njihov Žako.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)