PRVA „GULAŠIJADA“ U BULJANU: Evo šta sve očekuje prijavljene takmičarske ekipe

Z. R.

16. 07. 2024. u 17:08

NA INICIJATIVU meštana paraćinskog sela Buljane, u subotu, 20. jula, u tom selu biće organizovana prva „Gulašijada“, sa ciljem da manifestacija postane tradicionalna.

ПРВА „ГУЛАШИЈАДА“ У БУЉАНУ: Ево шта све очекује пријављене такмичарске екипе

foto: Fejsbuk/Petrus Zabrega

Takmičarske ekipe će se okupljati već od 10 sati, od 11 će početi priprema gulaša, a kvalitet i ukus stručni žiri će ocenjivati od 17. Nakon toga po programu sledi takmičenje u brzom ispijanju piva i obaranju ruku, dok će pobednici biti proglašeni od 19.

Kako ističe Nenad Ilić iz Organizacionog odbora manifestacije u Buljanu, na ideju za „gulašijadu“ su došli preko društvenih mreža, a prijavilo se petnaestak ekipa, koliko i može da primi plato kod seoskog Doma kulture, gde će se gulaš kuvati.

Osim dve ekipe iz Boljevca i jedne iz opštine Ćićevac, ostale su sa teritorije Paraćina. Koji je gulaš najukusniji – odličivaće žiri kojeg čine profesori sa smera za kuvare srednje Ekonomske škole.

Kako je druženje i zabava cilj „gulašijade“, osim kuvarskih sposobnosti takmičari će moći da pokažu i druge svoje veštine, poput brzog ispijanja piva i obaranja ruku.

Nagrada će biti, ali simboličnih, zaključuje Ilić.

Ubrzo nakon uručenja nagrada pobednicima meštani Buljana nastaviće zabavu na „Muzičkom karavanu“ na istom mestu kod Doma kulture. Svoje folklorno umeće će pokazati tom prilikom jedan od bendova, tri kulturno-umetnička društva i mladi solisti.

Obe manifestacije organizuje Dom omladine „Paraćin“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)