ZELENILO U NOVOM SADU SVAKODNEVNO SE ZALIVA: U jutarnjoj i noćnoj smeni u pogonu 10 cisterni

Lj.P.

18. 07. 2024. u 14:54

DOK traju vrućine, u Novom Sadu se svakodnevno zaliva drveće, ukrasno šiblje, živa ograda i cveće. U jutarnjoj i noćnoij smeni u pogonu je 10 cisterni JKP "Gradsko zelenilo", a dnevno se utroši oko 143.000 litara vode.

ЗЕЛЕНИЛО У НОВОМ САДУ СВАКОДНЕВНО СЕ ЗАЛИВА: У јутарњој и ноћној смени у погону 10 цистерни

FOTO: Gradsko zelenilo

- Od početka leta svakodnevno zalivamo zelenilo u celom Novom Sadu . kaže Miloš Egić, direktor "Gradskog zelenila". -  Intezivno zalivanje omogućiće drveću, ukrasnom šiblju i cveću da se lakše izbore sa ekstremnim temperaturama. Da bi drveće što lakše uzimalo vodu naši radnici svakodnevno pleve i okopavaju takozvane tanjire oko stabala, kako bi zemlja bila što rastresitija, da bi voda što lakše išla u pravcu korenovog sistema.

FOTO: Gradsko zelenilo

Egić ističe da se u trećoj smeni na više lokacija u gradu obavlja folijarna prihrana drveća i prihrana cveća i stabala aminokiselinama i hranivima koja se dodaju direktno u koren.

FOTO: Gradsko zelenilo

Pored zalivanja i plevljenja, u toku je košenje trave kod Žeželjevog mosta mosta, na Staničnom trgu sa okolinom, na Bulevaru Oslobođenja, Gagarinovoj, Pariske komune, blokovi Antona Urbana, blokovi Anđe Ranković, Bulevaru cara Lazara, aleji Mike Antića, zelenoj površini kod Merkatora, Kninskoj ulici. A uz Kamenički put iskrčena je samonikla vegetacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Poginuo Dmitrij Adajev