TEZGE I BUTICI NA JEDNOM MESTU: Počela izgradnja tržnog centra i nove pijace u Srbobranu

Zoran Rajić

20. 07. 2024. u 06:03

SRBOBRAN bi do kraja godine trebalo da dobije moderan tržni centar, koji će činiti tzv. ritejl park i nova pijaca. Ove sedmice je počela izgradnja maloprodajnog parka na mestu dosadašnje glavne gradske pijace, koja će biti ponovo podignuta nedaleko od prethodne lokacije.

ТЕЗГЕ И БУТИЦИ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ: Почела изградња тржног центра и нове пијаце у Србобрану

foto OU u Srbobranu

Predsednik Opštine Srbobran Radivoj Debeljački rekao je da će u okviru ritejl parka, na ukupno 1.964 kvadratna metra, biti otvorene četiri prodavnice poznatih brendova.

- Kad ovaj park bude završen, žitelji Srbobrana, ali i drugih dvaju naselja u našoj opštini - Turije i Nadalja, neće morati da u ozbiljnu kupovinu odlaze u okolne gradove, u slične šoping centre. Radovi su obimni, ali bi nove radnje trebalo da budu u funkciji do Nove godine. Investicija je vredna dva miliona evra, a omogućiće da 40 naših sugrađana dobije posao - izneo je Debeljački.

Predviđeno je da oko ritejl parka bude izgrađena saobraćajnica sa ulazom i izlazom za ceo tržni prostor.

Obnova krsta

U SKLOPU izgradnje savremenog tržnog centra, uradiće se i restauracija pravoslavnog krsta od crnog mermera, koji na pijačnom platou označava mesto gde se nalazio oltar druge srbobranske crkve, podignute 1728. godine. Taj posao obaviće se pod nadzorom Crkvene opštine Srbobrana, uz blagoslov Eparhije bačke.

- Biće uređen i novi prilaz iz Dositejeve ulice, koja bi, kako je planirano, dogodine trebalo da bude proširena i da se u njoj obezbede dodatna parking mesta - napomenuo je Debeljački.

Dok ne bude napravljena nova zelena tržnica, pijaca će biti premeštena nekoliko desetina metara dalje, ispred ulaza u zgradu JKP "Graditelj". Za to vreme prodavcima neće biti naplaćivana pijačarina.

- Nova pijaca, na istoj parceli, samo minimalno izmeštena, biće uređena po najnovijim standardima. Biće popločana behatonom, a tezge će biti natkrivene. Pijačni plato će zauzimati 2.000 kvadratnih metara, od čega će polovina biti rezervisana za prodaju van tezgi - rekao je Debeljački.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZUM MLADIH PIROĆANACA MOGAO BI DA SPASAVA ŽIVOTE: Uređajem za merenje voodostaja upozoravaju i kupače da izađu na obalu