ZBOG TROPSKIH TEMPERATURA: Odložen početak „Sportskog leta“ u Paraćinu

Z. R.

19. 07. 2024. u 18:23

UMESTO 27. jula, kako je planirano, popularna letnja manifestacija „Sportsko leto“ u Paraćinu, namenjena učenicima i predškolcima, zvanično će startovati 3. avgusta.

ЗБОГ ТРОПСКИХ ТЕМПЕРАТУРА: Одложен почетак „Спортског лета“ у Параћину

Foto: Z. Rašić

Kako je obrazložio organizator – Sportski savez opštine Paraćin (SSOP), razlog pomeranja termina su ekstremno visoke temperature, što bi otežalo takmičenje u više sportskih disiplina.

Početkom avgusta očekuje se da će vremenske prilike biti prijatnije, a ima dovoljno vremena da se učenici zabave tokom letnjeg raspusta.

Bojan Stojčić, sekretar SSOP, podseća da je rasporedom predviđeno da se na dan otvaranja organizuje sportski poligon za najmlađe ispred Spomenika Branku Krsmanoviću, dok će mali fudbal startovati kod hale sportova.

Za razliku od prethodnih godina, ovog puta glavna paraćinska ulica neće biti zatvarana za saobraćaj u večernjim satima, a razlog su aktuelni radovi na izgradnji novog mosta.

„Sportsko leto“ zbog toga će se održavati na drugim lokacijama.

Basket će se igrati na sportskim terenima kod Mesne zajednice Gloždak, turnir u fudbalu biće na mini-pič terenu kod hale, dok će se odbojka i stoni tenis igrati u sali MEŠ-a. Na platou ispred popularnog „Branka“ svakodnevno će se organizovati sportski poligon i igre za najmlađe, a petkom će se igrati šah.

Paraćinsko „Sportsko leto“ ove godine obeležava jubilarnih dvadeset godina postojanja.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL! Pesme o terorističkoj OVK puštene na stadionu  pred utakmicu Borca (VIDEO)