SLOVENAC MATIJAŽ BELŠAK NAJJAČI ČOVEK: U Novim Kozarcima kod Kikinde održano takmičenje „Strongmen Euro-kup“(Foto)

Рада Шегрт
Rada Šegrt

22. 07. 2024. u 10:15

Pobednik 22. takmičenja „Strongmen Euro-kup“ koje je u subotu uveče održano u Novim Kozarcima kod Kikinde je Matijaž Belšak (32) iz Slovenije.

СЛОВЕНАЦ МАТИЈАЖ БЕЛШАК НАЈЈАЧИ ЧОВЕК: У Новим Козарцима код  Кикинде одржано такмичење „Стронгмен Еуро-куп“(Фото)

Foto: R. Šegrt

Ovaj iskusni takmičar, visok 187 centimetara i težak 135 kilograma, titulu je osvojio ponovo, posle 14 godina. Za kup u Novim Kozarcima emotivno je vezan, jer je baš ovde, prvi put van Slovenije, odmerio snagu sa konkurentima.

- Jedno od mojih prvih nadmetanja ovog tipa izvan Slovenije bilo je baš ovde, kada sam imao svega 18 godina. Posle14 godina, evo me ponovo nazad. Iako zbog povrede i operacije desnog kuka, više nisam u sportu kao ranije, i dalje sam aktivan, ali više rekreativno. Podržavam mlađe da idu napred - rekao je Belšak, koji u kartonu ima više od sto takmičenja.

Foto: R. Šegrt

Učesnici takmičenja

Vicešampion ovog nademtanja postao je prošlogodišnji pobednik Nemanja Tasić iz Srbije, a treći je bio Mario Piterman iz Austrije. Četvrto mesto osvojio je, takođe Austrijanac, Martin Ris, a peto Bogdan Vuković, najmlađi juniorski prvak Srbije. Takmičari su se nadmetali u pet disciplina: jedna od najtežih, uvedena prvi put, jeste vuča autobusa od 13 tona, zatim nošenje kofera od po 130 i 110 kilograma na različite dužine, okretanje gume od 400 kilograma i podizanje automobila. Snagatori su dali i poslednji atom snage, kako bi se izborili sa teretom, a na ruku im je išlo malo prijatnije letnje veče nego što je bilo prethodnih, tropskih dana. Ono što kup u Novim Kozarcima čini jedinstvenim jeste da se održava u malom mestu, zahvaljujući lokalnom Bodi-bilding klubu „Sloboda“ i uvek okuplja veliki broj publike.

- Trebalo je da učestvuju još trojica, ali su kolege iz Mađarske i Češke u putu doživeli saobraćajnu nezgodu, a takmičaru iz Nemačke se razbolela supruga, pa zbog toga nisu mogli da dođu, iako su ranije potvrdili učešće - objasnio je Dragan Bogojević, predsednik Bodi bilding i karate kluba „Sloboda“, raniji učesnik takmičenja. Pomenuti klub ima veliku podršku Mesne zajednice Novi Kozarci i Grada Kikinde.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo fudbaler kojeg Piksi i Rambo Petković dobro pamte