IZGRADNJA DEONICE AUTO-PUTA "MILOŠ VELIKI", OD PAKOVRAĆA DO POŽEGE, UŠLA U ZAVRŠNU FAZU Slede radovi i ka Crnoj Gori

N. J.

22. 07. 2024. u 22:36

DO okrobra ove godine, deonica auto-puta "Miloš Veliki" od Pakovraća do Požege biće završena i puštena u saobraćaj, a JP "Putevi Srbije" objavio je izveštaj o dosad uređenom poslu.

ИЗГРАДЊА ДЕОНИЦЕ АУТО-ПУТА МИЛОШ ВЕЛИКИ, ОД ПАКОВРАЋА ДО ПОЖЕГЕ, УШЛА У ЗАВРШНУ ФАЗУ   Следе радови и ка Црној Гори

JP Putevi Srbije

Poznato je da je ova deonica moderne saobraćajnive, duga 20 kilometara, za građevince najteža i najzahtevnija, jer prolazi kroz težak teren na kojem bezmalo trećinu trase čine mostovi i tuneli. Primera radi, onaj nazvan "Laz", sa 2.850 metara, jedan od najdužih u našoj zemlji, a izazov je predstavljao i tunel "Munjino brdo", dugačak 2.780 metara.

- U Srbiji, kada se završi jedan infrastrukturni projekat, nastavlja se drugi i to je deo politike izgradnje i saobraćajnog povezivanja svih delova zemlje. Time se obezbeđuju strane investicije, više radnih mesta, bolji život građana i dalji ekonomski razvoj zemlje - saopštio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Goran Vesić, naglašavajući da će, kada u saobraćaj bude puštena deonica auto-puta do Požege, posao biti nastavljen na trasi prema Dugoj poljani, odnosno ka Crnoj Gori, dužine 74 kilometra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PROLAZNICI BILI IZNENAĐENI: Đoković nakon Vimbldona uhvaćen u šetnji sa lepom Ruskinjom (VIDEO)