I VIRTUOZI I TALENTI NA SCENI: Završni dani Festivala „Zlatne harmonike Kraljeva“ u gradu na Ibru

G. ĆIROVIĆ

24. 07. 2024. u 12:15

Sada već tradicionalni, treći po redu Festival “Zlatne harmonike Kraljeva“, u organizaciji Kulturnog centra Ribnica, u gradu na Ibru održava se do 26. jula kada će se zvesa spustiti velikim koncertom narodne muzike na Trgu srpskih ratnika.

И ВИРТУОЗИ И ТАЛЕНТИ НА СЦЕНИ:  Завршни дани Фестивала „Златне хармонике Краљева“ у граду на Ибру

KC Ribnica

Ovogodišnji festival počeo je koncertom klasične muzike u Svečanoj sali Gradske uprave na kojem su se publici predstavili Nikola Peković i Beogradski kamerni orkestar, uz dirigenta Danijela Gajsa iz Nemačke i specijalnog gosta Aleksandara Sedlara na perkusijama, a nastavljen nastupom Marije Ratkov, Petra Bešovića i Nemanje Čamagića, studenata harmonike sa Fakulteta umetnosti u Nišu iz klase Nikole Pekovića.

- Takmičenje mladih harmonikaša za priznanje „Novica Negovanović” održaće se sutra na Trgu srpskih ratnika. Za prve tri nagrade nadmetaće se 16 kandidata iz Srbije, Republike Srpske, Mađarske i Rumunije. Prva nagrada je snimanje jednog kola u studiju Aleksandra Sofronijevića, dok su druga i treća nagrada novčane – kaže Marija Grabovac, direktorka KC Ribnica, dodajući da će u revijalnom delu učestvovati Snežana Đurišić i Aleksandar Sofronijević uz pratnju Narodnog orkestra pod upravom Vlade Panovića.

G.Šljivić

Sa prošlogodišnjeg festivala

Festival se završava u petak koncertom narodne muzike „Tebi za ljubav” posvećenog našem poznatom kompozitoru i instrumentalisti na harmonici Miši Mijatoviću. Uz pratnju njegvog orkestra nastupiće Miroslav Ilić, Zorica Brunclik, Slavko Banjac, Radiša Urošević, Jelena Broćić, Milica Milovanović i Miloš Vujanović.

G.Šljivić

Miša Mijatović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA NA AFRIČKOM MEDITERANU: Ovo ne smete propustiti - cene nikad niže!