ŠESTI KAMP "NIKOLA TESLA": Ugljevički mališani na Gučevu iznad Loznice

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

25. 07. 2024. u 13:27

I OVE godine Ugljevički mališani će uz pomoć lokalne samouprave, koja ih je podržala sa više od 10.000 KM, učestovati na šestom po redu NTC /Nikola Tesla Centar/ kampu na Gučevu kod Loznice.

ШЕСТИ КАМП НИКОЛА ТЕСЛА: Угљевички малишани на Гучеву изнад Лознице

foto v mitrić

Načelnik Ugljevik Vasilije Perić organizovao je prijem i ispratio  31 mališana put Gučeva, uzrasta od šest do 12 godina.

Organizator kampa je ugledni profesor dr Ranko Rajević čije su metode valjanog učenja uveliko uvrštene i u nastavne programe fakulteta širom regiona i dijela Evropske unije.

Perić je poželio đeci lijep i ugodan boravak na NTC kampu koji je edukativan uz želju da stiču što više znanja ali i da uživaju u odličnom ambijentu planine Gučeva.

- Šesti put po redu ugljevički mališani imaju mogućnost da budu učesnici ovog edukativnog kampa koji vodi dr Ranko Rajević sa kojim imamo odličnu saradnju-rekao je Perić.

Govoreći o značaju ovog edukativnog kampa, Perić je naglasio da se svake godine daje značajna finansijska podrška te da će tako biti u narednom periodu jer su deca najvažnija u radu lokalne samouprave.

- Važno je da deca imaju i fizičke aktivnosti kao i edukacije a to NTC kamp pruža, i to će im značiti u njihovom odrastanju i životu - dodao je Perić.

Asisent na NTC kampu Mladen Stevanović iz Ugljevika rekao je da su polaznici kampa deca uzrasta od šest do 12 godina i zahvalio načelniku opštine Ugljevik na podršci koja je prema njegovim riječima prisutna svih godina.

Stevanović je istakao da je cilj NTC kampa podsticanje razvoja znanja, veština i emocija koje se u svakodnevnom životnom ritmu možda usporeno razvijaju ili su sasvim zapostavljene kod mališana.

- Autor programa dr Ranko Rajević sa svojim NTC timom omogućiće deci da uče kroz igru i istraživanje. Kamp omogućava deci da upoznaju svet oko sebe da unaprede međusobnu komunikaciju, razvijaju istraživački duh i fizičke veštine. Sve se to postiže kroz NTC radionice, sportske poligone, učenjem o prirodi, priče uz logorsku vatru i drugo-rekao je Stevanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVEČANO OTVORENE OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU! Ceremonija koja se obračunala sa tradicijom i nikog nije ostavila ravnodušnog (FOTO/VIDEO)