ZNAČAJAN PODSTICAJ DOMAĆINIMA: Kraljevčani izdvojili 32,4 miliona dinara za razvoj poljoprivrede

G. ĆIROVIĆ

26. 07. 2024. u 12:52

Nastavljajući dugogodišnju praksu ulaganja značajnih novčanih sredstava u razvoj poljoprivede kraljevačkog kraja, ovdašnje Gradsko veće usvojilo je Rešenje za dodelu novčanih sredstava namenjenih podsticaju investicijama u fizičku imovinu gazdinstava.

ЗНАЧАЈАН ПОДСТИЦАЈ ДОМАЋИНИМА: Краљевчани издвојили 32,4 милиона динара за развој пољопривреде

G.Šljivić

U okviru Programa podrške sprovođenja poljoprivredne i politike ruralnog razvoja, za ovu namenu iz gradskog budžeta izdvojeno je 32,4 miliona dinara, a novac je od ukupno 153 prijavljenih na Javnom konkursu dobilo 144 poljoprivrednih gazdinstava.

Najviše poljoprivrednika dobilo je sredstva u sektoru stočarstva, 85 za investicije u nabavku kvalitetnih priplodnih grla mlečnih rasa, a 48 za nabavku grla koja se koriste za proizvodnju mesa.

S druge strane, u sektoru voće, grožđe, povrće, pečurke i cveće sredstva za podizanje ili obnavljanje postojećih višegodišnjih zasada, krčenje zemljišta ili podizanje i opremanje plastenika, dobilo je samo pet gazdinstava, a šest u sektru pčelarstvo za nabavku novih pčelinjih društava ili opreme.

GU u Kraljevu

 

- Maksimalan iznos po nosiocu poljoprivrednog gazdinstva je 250.000 dinara – pojašnjava Dragan Čorbić, predsednik Saveta za poljoprivredu grada Kraljeva. - Primetno je da je u velikom padu deo za voćarstvo i pčelarstvo tako da iz godine u godinu u tom sektoru na konkursu imamo mali broj prijavljenih gazdinstava i o tome će se stručne službe posebno pozabaviti u narednom periodu.

G.Šljivić

Dragan Čorbić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVAKO SU RASLE PLATE U SRBIJI: Dobre vesti za građane o onom što nam sledi