KONSTITUTIVNA SEDNICA: Bujanovac dobija multietničku vlast

J. S.

30. 07. 2024. u 13:55

U BUJANOVCU je u toku konstitutivna sednica, na kojoj je potvrđen ranije postignut dogovor o multietničkoj koaliciji.

КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА: Бујановац добија мултиетничку власт

Foto: J.S.

Prema ranije postignutom dogovoru nova vlast će biti multietnička i činiće je osam odbornika iz albanskog Fronta za promene, sedam iz koalicije oko SNS, pet iz Grupe građana dr Dejan Stojanović, dva odbornika iz romske zajednice i jedna odbornik Saša Arsić sa liste Promene sad.

Nova loklna vlast će imati 23 odbornika i odbornice.

Sednici je predsedavao kao najstariji odbornik dr Stojanča Arsić sa liste oko SNS. Nakon zakletve, odbornici će tajnim glasanjem izabrati predsednika SO Bujanovac, koji će na tom mestu zameniti Envera Ramadanija, kao i sekretara Skupštine. Time će konstitutivna sednica biti okončana, a novi predsednik bi trebalo da u nastavku zakaže prvu redovnu sednicu na kojoj se očekuje izbor novog predsednika opštine, koji će takođe biti izabran tajnim glasanjem.

Stranke dosadašnjeg predsednika opštine Nagipa Arifija Demokratska partija (DP) i narodnog poslanika koji je ranije bio prvi čovek Bujanovca Šaipa Kamberija, Partija za demokratsko delovanje (PDD) idu u opoziciju kao i Pokret za demokratski progres (PDP) Šćiprima Musiu. PDP je po prvi put u opoziciji od svog osnivanja.

Očigledno im je ovo teško palo pa su napustili sednicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner usred Ju-Es opena leti iz tenisa zbog dopinga?!