NEMA MALIH AKCIJA: Obeležen Svetski dan protiv trgovine ljudima

I. M.

30. 07. 2024. u 15:01

U Leskovcu je danas obeležen Svetski dan trgovine ljudima uz poruku da ni jedna akcija koja budi svest o ovoj opasnoj pojavi u društvu nije mala.

НЕМА МАЛИХ АКЦИЈА: Обележен Светски дан против трговине људима

foto: GU Leskovac

Leskovac je predstavio aktivnosti svog Koordinacionog tima za borbu protiv trgovine ljudima, a građanima je deljen materijal koji upozorava na ovu pojavu.

Grad na Veternici u prošloj i ovoj godini, nije imao identifikovane žrtve trgovine ljudima, ali je imao dve prijave sa takvom sumnjom. Ispostavilo da su te osobe bile žrtve drugih krivičnih dela.

- Cilj nam je da delujemo preventivno. Po izveštaju Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima iz Beograda evidentirano je 66 osoba koje su identifikovane kao žrtve, a na teritoriji Srbije ukupno je bilo 168 prijava sa sumnjom na ovu pojavu – kazao je Predrag Momčilović, direktor leskovačkog Centra za socijalni rad.

foto: GU Leskovac

Članica Gradskog veća Aleksandra Stojanović je poručila da ni jedna akcija koja budi svest o ovoj opasnoj pojavi u društvu nije mala i da svaki pojedinac ima odgovornost da ne okreće glavu i da ne bude tihi posmatrač, već borac protiv ovog kriminalnog čina.

Leskovački Koorodinacioni tim za borbu protiv trgovine ljudima čine stručnjaci različitih profila iz Policijske uprave, Višeg javnog tužilaštva i Višeg suda u ovom gradu, zatim leskovačkog Doma zdravlja, Centra za socijalni rad, Crvenog krsta i lokalne Kancelarije za mlade.

Za mlade Leskovčane održano je i predavanje. Na ovu temu govorio je major policije Dejan Ristić, a cilj je bio da se prisutni upoznaju sa karakteristikama trgovine ljudima kao krivičnog dela, radi lakšeg prepoznavanja opasnosti i rizika.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NADAL POSLE PORAZA: Rafa otvorio dušu nakon što je izgubio od Novaka Đokovića