ODRŽANI “MIHOLJSKI SUSRETI SELA“: Prvi put u Sedlaru kod Svilajnca

Z. GLIGORIJEVIĆ

01. 08. 2024. u 15:11

VEĆ tradicionalna, četvrta manifestacija „Miholjski susreti sela“ opštine Svilajnac prvi put je održana u Sedlaru.

ОДРЖАНИ “МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА“: Први пут у Седлару код Свилајнца

Foto:Z.Gligorijević

Ona je okupila predstavnike sela svilajnačke opštine, koji su se nadmetali u sportskim igrama, ali i u zajedničkim aktivnostima i druženju.

Prvo mesto u turniru u malom fudbalu osvojila je ekipa MZ Troponje, drugo mesto MZ Subotica, a treće mesto ekipa MZ Crkvenac. Pobednik u nadvlačenju konopca je MZ Subotica, drugo mesto MZ Sedlare, a treće MZ Kušiljevo. U pojedinačnom nadmetanju u skoku u dalj prvo mesto osvojio je Veljko Prvulović iz Subotice, drugo mesto Nenad Ljubisavljević iz Sedlara, a treće mesto Ognjen Sinđelić iz Grabovca. Na takmičenju u bacanju kamena s ramena prvo mesto osvojio je Slobodan Ljubisavljević iz Kušiljeva, drugo mesto Nenad Ljubisavljević iz Sedlara, a treće Dalibor Đorđević iz Bobova.

Žene su se nadmetale u kuglanju, a najbolja je bila Lena Sinđelić iz Grabovca, drugo mesto zauzela je Daliborka Pavlović iz Bobova, a treće Marina Đurđević iz Kušiljeva. U takozvanim šaljivim igrama najbolje su bile žene iz Bobova, drugo mesto osvojile su Sedlarke, a treće žene iz Troponja.

Nakon proglašenja pobednika publika je uživala u kulturno-umetničkom programu, u kome su nastupala kulturno-umetnička društva sa teritorije opštine Svilajnac, kao i solisti na harmonici Đorđe Kristivojević, Veljko Jovanović i Nemanja Ivković.

Program su obogatili meštani Sedlara i Udruženje žena iz ovog sela, te su učesnici i posetioci manifestacije uživali i u likovnoj koloniji, kuvanju pasulja, izložbi sedala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MORALA DA SE BORI SA MUŠKARCEM NA OLIMPIJADI?! Svet je u šoku kroz šta je prošla Italijanka, slomljen joj nos, a sportu - srce (VIDEO)