POD CEROM ZAPEVALO POCERJE: Zaigralo osam kulturno umetničkih anasambala u Jadranskoj Lešnici

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

03. 08. 2024. u 07:58

Najuspešniji para na "Ilindanskim danima" u Jadranskoj Lešnici, kod Loznice, podno Cera, su Danica Milošević i Milan Antonić iz Jadranske Lešnice.Za nasimpatičnijeg igrača ovog Međunarodnog festivala dečjeg folklora na kom nastupa osam ansambala iz Srbije i Republike Srpske je Bojan Savatić iz Joševe.

ПОД ЦЕРОМ ЗАПЕВАЛО ПОЦЕРЈЕ: Заиграло осам културно уметничких анасамбала у Јадранској Лешници

foto V Mitrić

Najsimpatičnija devojaka je Lana Milošević iz Dvorova u Republici Srpskoj, Najsuspešniji instrumentalista je Ognjen Jokičić, a najbolja instrumenmtalistiknja je Milica Milošević, a najbolja recitatorka je  Emilija Janković.

Društa iz Srbije i Republike Srpske, koji su predstavili presme i igre  svih naših krajeva, ali  iz onih iz bivše Jugoslavije pokazala su najbolje izdanje.Festival  pratilo nekoliko hiljada  posetilaca, među kojima i znatan broj naših ljudi koji su, sa privremenog rada u inostranstvu, došli u zavičaj.

- Na najlepši način predstavljena je naša kulturna baština-kaže Života Isaković, doajen folklora u Vukovom kraju i predsednik žirija.-Zadovoljstvo nam je što me među učesnicima, ali i u publici, mnogo mladih, koji uživaju u ovako divnim pesmama i igrama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE?! Evo s kime košarkaši Srbije igraju u polufinalu Olimpijskih igara ako pobede Australiju!